Hozzávalók 18 cm-es tortaformához
A tésztához
150 g liszt
60 g margarin vagy vaj
1 kisebb tojás
20 g nyírfacukor (xilit)
1 kávéskanál tejföl
késhegynyi sütőpor
csipet só
A töltelékhez
250 g sovány túró
40 g étkezési keményítő
250 g 12%-os zsírtartalmú tejföl
80 g nyírfacukor (xilit)
1 tojás
fél narancs reszelt héja
vanília
csipet só
A narancszseléhez
250 ml frissen facsart narancslé
1 kávéskanál citromlé
20 g nyírfacukor (xilit)
20 g étkezési keményítő
vanília
A töltelék hozzávalóit elkeverjük és botmixerrel pépesítjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és enyhén lisztezett felületen kerekre nyújtjuk. Sütőpapírt helyezünk a tortaforma aljába. Kibéleljük a formát a tésztával úgy, hogy körben az oldalát is befedjük, és beleöntjük a tölteléket.
170 fokos sütőben addig sütjük, amíg töltelék teljesen meg nem szilárdul.
Langyosra hűtjük a tortát, közben elkészítjük a narancszselét.
A zselé hozzávalóit hidegen csomómentesre keverjük, folyamatosan kevergetve felforrósítjuk, besűrítjük, majd a tűzről levéve azonnal a torta tetejére simítjuk.
Megvárjuk amíg teljesen megdermed a narancszselé és szeleteljük.
A tejet meglangyosítjuk 1 kk cukorral és felfuttatjuk benne az élesztőt. Ha felfutott hozzáadjuk a liszthez a tojással, cukorral és az olvasztott margarinnal. Egy viszonylag lágy t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA háztartási keksz felét ledaráljuk, másik felét kisebb darabokra törjük. A vizet egy lábasba öntjük, a porcukrot, a kakaót és a Ramát hozzáadjuk, kevergetve 5-6 percig főzzük. A t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBéleljünk ki alufóliával egy 23 cm hosszúságú gyümölcskenyérformát úgy, hogy a fólia szélei túllógjanak. Vajazzuk ki. Szitáljuk tálba a lisztet, tegyük hozzá a fűszereket, a sü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű