Hozzávalók 18 cm-es tortaformához
A tésztához
150 g liszt
60 g margarin vagy vaj
1 kisebb tojás
20 g nyírfacukor (xilit)
1 kávéskanál tejföl
késhegynyi sütőpor
csipet só
A töltelékhez
250 g sovány túró
40 g étkezési keményítő
250 g 12%-os zsírtartalmú tejföl
80 g nyírfacukor (xilit)
1 tojás
fél narancs reszelt héja
vanília
csipet só
A narancszseléhez
250 ml frissen facsart narancslé
1 kávéskanál citromlé
20 g nyírfacukor (xilit)
20 g étkezési keményítő
vanília
A töltelék hozzávalóit elkeverjük és botmixerrel pépesítjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és enyhén lisztezett felületen kerekre nyújtjuk. Sütőpapírt helyezünk a tortaforma aljába. Kibéleljük a formát a tésztával úgy, hogy körben az oldalát is befedjük, és beleöntjük a tölteléket.
170 fokos sütőben addig sütjük, amíg töltelék teljesen meg nem szilárdul.
Langyosra hűtjük a tortát, közben elkészítjük a narancszselét.
A zselé hozzávalóit hidegen csomómentesre keverjük, folyamatosan kevergetve felforrósítjuk, besűrítjük, majd a tűzről levéve azonnal a torta tetejére simítjuk.
Megvárjuk amíg teljesen megdermed a narancszselé és szeleteljük.
1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük a reszelő legnagyobb lyukú oldalán. Annyit, hogy kb. 1 bögrényi reszelt almát kapjunk (levestül). 2. A sütőnket bekapcsoljuk, elő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat egészben felverjük, tovább kavarjuk az 1 bögre porcukorral, olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert réteslisztet. A kivajazott tepsibe simítju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rebarbarát megtisztítjuk, feldaraboljuk 2-3 dkg eritrittel és 1 kávéskanálnyi fahéjjal ízesítjük. A zsírt az eritrittel habosra keverjük, majd a tojás sárgákkal és utána belead...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA habtejszínt felverjük a habfixálóval, hozzáadjuk a mascarpone-t, az édesítőszert és az epret. Rövid idő alatt összedolgozzuk a hozzávalókat. Az eper egy része püréssé válik, de m...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű