Hozzávalók 18 cm-es tortaformához
A tésztához
150 g liszt
60 g margarin vagy vaj
1 kisebb tojás
20 g nyírfacukor (xilit)
1 kávéskanál tejföl
késhegynyi sütőpor
csipet só
A töltelékhez
250 g sovány túró
40 g étkezési keményítő
250 g 12%-os zsírtartalmú tejföl
80 g nyírfacukor (xilit)
1 tojás
fél narancs reszelt héja
vanília
csipet só
A narancszseléhez
250 ml frissen facsart narancslé
1 kávéskanál citromlé
20 g nyírfacukor (xilit)
20 g étkezési keményítő
vanília
A töltelék hozzávalóit elkeverjük és botmixerrel pépesítjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és enyhén lisztezett felületen kerekre nyújtjuk. Sütőpapírt helyezünk a tortaforma aljába. Kibéleljük a formát a tésztával úgy, hogy körben az oldalát is befedjük, és beleöntjük a tölteléket.
170 fokos sütőben addig sütjük, amíg töltelék teljesen meg nem szilárdul.
Langyosra hűtjük a tortát, közben elkészítjük a narancszselét.
A zselé hozzávalóit hidegen csomómentesre keverjük, folyamatosan kevergetve felforrósítjuk, besűrítjük, majd a tűzről levéve azonnal a torta tetejére simítjuk.
Megvárjuk amíg teljesen megdermed a narancszselé és szeleteljük.
alulra kerül egy tésztalap, erre rákenjük a fenti kakaós krémet, erre jön a második tésztalap. A tetejére pedig hab kerül: 3 tojásfehérjéből 20 dkg porcukorral gőz felett felvert...
Elkészítési idő:3 dl langyos tejjel, élesztővel, egy kanál cukorral, 3 kanál liszttel félsűrű kovászt készítünk. A tojássárgáját a többi porcukorral elkavarjuk, és a kovászhoz adjuk. Keverés köz...
Elkészítési idő: 2 ora