menu

Családireceptkönyv.hu

Cremes A la Cluj


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 oua
250 grame zahar
125 grame amidon
1 l lapte
250 ml frisca lichida (optional)
4 pliculete zahar vanilat
zahar pudra pentru ornat la final
foi de cremes (cumparate)

Elkészítés:


Separam ouale, batem bine albusul cu un pic de sare, galbenusurile le frecam cu zahar si zaharul vanilat. Punem la fiert jumatate din cantitatea de lapte, iar in cea ramasa punem amidonul si amestecam. Cand fierbe laptele adaugam galbenusurile frecate cu zahar (ca sa se dizolve si amestecam in continuare), dupa care punem si laptele cu amidonul.

Este foarte important sa lucram la foc mic. Amestecam pana se face ca o budinca, apoi adaugam imediat albusurile batute spuma (atunci cand este fierbinte budinca) punem cate o lingura de albus si amestecam. Nu e important cum amestecam pentru ca nu se "taie" nimic in reteta asta.

Intr-o tava asezam prima foaie de cremes peste care sa turnam budinca un pic calduta si o lasam sa se raceasca de tot. Acum putem sa adaugam si un strat de frisca, dar este optional. Faramitam cea de-a doua foaie de cremes si presaram peste budinca (are si un aspect mai frumos, dar este si mai usor de taiat).

Dam la frigider pentru cateva ore sau ideal ar fi sa o lasam peste noapte. Inainte sa o taiem pudram cu zahar pudra.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Kakaós túrós piskótatekercs (Sóbors)
Kakaós túrós piskótatekercs (Sóbors)

Piskóta: A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk egybe a sütőporral és a kakaóval. A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét verjük kemény habbá a cukorral, majd a sá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar vajas keksz variációk/ropogós/
vajas keksz variációk/ropogós/

A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Néhány órát /2-3 óra, esetleg 1 éjszaka/ hűtőszekrényben pihentetjük. Mielőtt dolgozni kezdünk vel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Somlói galuska
Somlói galuska

9 db tojás, 20 dkg porcukor, 20 dkg liszt, 6 dkg dió, 1,5 dkg kakaó,. A tojásfehérjéből habot verünk, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, cukrot és a lisztet, plusz egy csomag sü...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sacko
Bécsi túrós palacsinta
Bécsi túrós palacsinta

A palacsintákat a szokásos módon elkészítjük. A mazsolát forró rumba áztatjuk. A sütőedényt kikenjük a vajjal. A tojásokat ketté választjuk. A maradék vajjal, cukorral és citrom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk