3 oua
250 grame zahar
125 grame amidon
1 l lapte
250 ml frisca lichida (optional)
4 pliculete zahar vanilat
zahar pudra pentru ornat la final
foi de cremes (cumparate)
Separam ouale, batem bine albusul cu un pic de sare, galbenusurile le frecam cu zahar si zaharul vanilat. Punem la fiert jumatate din cantitatea de lapte, iar in cea ramasa punem amidonul si amestecam. Cand fierbe laptele adaugam galbenusurile frecate cu zahar (ca sa se dizolve si amestecam in continuare), dupa care punem si laptele cu amidonul.
Este foarte important sa lucram la foc mic. Amestecam pana se face ca o budinca, apoi adaugam imediat albusurile batute spuma (atunci cand este fierbinte budinca) punem cate o lingura de albus si amestecam. Nu e important cum amestecam pentru ca nu se "taie" nimic in reteta asta.
Intr-o tava asezam prima foaie de cremes peste care sa turnam budinca un pic calduta si o lasam sa se raceasca de tot. Acum putem sa adaugam si un strat de frisca, dar este optional. Faramitam cea de-a doua foaie de cremes si presaram peste budinca (are si un aspect mai frumos, dar este si mai usor de taiat).
Dam la frigider pentru cateva ore sau ideal ar fi sa o lasam peste noapte. Inainte sa o taiem pudram cu zahar pudra.
amikor minden kihűlt összerakjuk: a tésztára egyenletesen rákenjük a krémet, majd rá a pudingos üdítőt, 1.5 órára betesszük a hűtőbe
Elkészítési idő:A diót daráld meg, de nem kell finom szeműre őrölni, legyenek benne nagyobb szemek is. Keverd el a kakaóval, sóval és az édesítővel. Keverd hozzá a tojásfehérjéket, nem kell felver...
Elkészítési idő: 20 percA csokoládét a vajjal együtt vízgőz felett olvasszuk fel, ha elolvadt, tegyük félre hűlni. (vagy 1,5 perc a mikróban) A cukrot tálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliaaro...
Elkészítési idő: