Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Cremes A la Cluj


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 oua
250 grame zahar
125 grame amidon
1 l lapte
250 ml frisca lichida (optional)
4 pliculete zahar vanilat
zahar pudra pentru ornat la final
foi de cremes (cumparate)

Elkészítés:


Separam ouale, batem bine albusul cu un pic de sare, galbenusurile le frecam cu zahar si zaharul vanilat. Punem la fiert jumatate din cantitatea de lapte, iar in cea ramasa punem amidonul si amestecam. Cand fierbe laptele adaugam galbenusurile frecate cu zahar (ca sa se dizolve si amestecam in continuare), dupa care punem si laptele cu amidonul.

Este foarte important sa lucram la foc mic. Amestecam pana se face ca o budinca, apoi adaugam imediat albusurile batute spuma (atunci cand este fierbinte budinca) punem cate o lingura de albus si amestecam. Nu e important cum amestecam pentru ca nu se "taie" nimic in reteta asta.

Intr-o tava asezam prima foaie de cremes peste care sa turnam budinca un pic calduta si o lasam sa se raceasca de tot. Acum putem sa adaugam si un strat de frisca, dar este optional. Faramitam cea de-a doua foaie de cremes si presaram peste budinca (are si un aspect mai frumos, dar este si mai usor de taiat).

Dam la frigider pentru cateva ore sau ideal ar fi sa o lasam peste noapte. Inainte sa o taiem pudram cu zahar pudra.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gesztenyepüré és gesztenyemassza házilag
Gesztenyepüré és gesztenyemassza házilag

Friss gesztenyébõl igen ízletes és egészségkímélő gesztenyemasszát is készíthetünk. Ebben az esetben kb. fél óráig kell fõzni, hogy teljesen puha legyen. Még melegen mind a külsõ,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Linzer-champagner.
Linzer-champagner.

2-3 mm vastag legyen 180C --8 perc sütés

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Financier (Mauthner Zsófi)
Financier (Mauthner Zsófi)

A lisztet, porcukrot, kristálycukrot, darált mandulát és a csipet sót egy tálba szitáljuk. A vaníliarudat felhasítjuk, magjait kikaparjuk. Egy közepes lábasba tesszük a vajat, hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Diós-mogyorós rudak citromos tojáshabbal
Diós-mogyorós rudak citromos tojáshabbal

A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, cipó alakúra formázzuk, két fólia közé tesszük és vékonyra (3-4 mm) nyújtjuk. A fóliát eltávolítjuk, majd késsel vagy derelyevágóval megformázzuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk