10 tojás
8ek.xilit
7ek. tk tönkölyliszt, 3ek.fehér liszt
2 cs.sütőpor
6ek. natúr joghurt
3 tk. vaníliaaaroma
csipet só
reszelt citromhéj
650g hámozott, kockázott almát tettem bele
tojásfehérjéket kemény habbá verjük pici sóval.
A sárgáját kikeverjük a cukorral és a joghurttal, hozzáadjuk a lisztet, sütőport és az aromát. A masszát a habhoz keverjük az almát. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 C-os sütőben kb. 40 percig sütjük.
DUPLA ADAG!
CH tartalom:260 g kb.30-40 kocka jön ki belőle
1 kocka: 8,6 g Ch vagy 6,5 g CH (egy kis pudinggal vagy porcukorral tízóraira vagy uzsira)
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra, a muffinformákat kivajazzuk, vagy muffinpapírral kibéleljük. A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt és a vaníliás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba kimérjük a lisztet, közepébe öntjük a langyos tejet. Beletesszük a cukrot és az élesztő, megvárjuk míg felfut. Ha felfutott, mehet bele a só, tejföl, tojás, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta sütéséhez először a tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a langyos vizet. Ezután kerül bele a rétesliszt, a dió, a sütőpor, végül a tojások felvert h...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű