10 tojás
8ek.xilit
7ek. tk tönkölyliszt, 3ek.fehér liszt
2 cs.sütőpor
6ek. natúr joghurt
3 tk. vaníliaaaroma
csipet só
reszelt citromhéj
650g hámozott, kockázott almát tettem bele
tojásfehérjéket kemény habbá verjük pici sóval.
A sárgáját kikeverjük a cukorral és a joghurttal, hozzáadjuk a lisztet, sütőport és az aromát. A masszát a habhoz keverjük az almát. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 C-os sütőben kb. 40 percig sütjük.
DUPLA ADAG!
CH tartalom:260 g kb.30-40 kocka jön ki belőle
1 kocka: 8,6 g Ch vagy 6,5 g CH (egy kis pudinggal vagy porcukorral tízóraira vagy uzsira)
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A többi hozzávalót egy másik tálban összekeverjük, majd egy fakanállal hozzáforgatjuk óvatosan a tojáshabot is. Kisebb méretű, sütőpapírral...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéza margarint felolvasztjuk, beletesszük a lisztet, csomómentesre kikeverve dinszteljük pár percig. fokozatosan hozzátesszük a tejet, közben keverve. addig főzzük, amig krém állagú n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat az édesítőkkel és a sóval félkeményre verjük, majd kisebb kanalanként hozzászórjuk és keverjük a lisztet. Sütőpapírral bélelt bélelt tepsibe simítjuk a tésztát. (A tep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítéskor a következőkre érdemes figyelni: Kelt tésztáról van szó, így a langyos alapanyagokat meghálálja. A lisztet már előző nap érdemes a kamrából egy fűtött helyre behozni....
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: Közepes