40 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 tojás
15 dkg margarin
egy csipet só
14 dkg cukor
darált dió
2 dkg élesztőből kovászt készítünk, hozzáadunk 2 tojás sárgáját, 15 dkg margarint, egy csipet sót, és 40 dkg lisztet, amit összeállítunk, és duplájára kelesztjük.
Ha a duplájára kelt, nyújtódeszkán 1 cm-re nyújtjuk. 10 dkg margarint 14 dkg cukorral habosra kavarunk, majd ezzel megkenjük a tésztát, és megszórjuk bőven darált dióval. Az egészet feltekerjük, majd 2 cm -es darabokra szeleteljük, és papírral bélelt tepsibe tesszük. A tepsiben még egy kicsit pihenni hagyjuk, majd közepes lángon sütjük.
1. Előmelegítjük a sütőt. 2. A banánokat meghámozzuk, picit daraboljuk, majd a vízzel együtt leturmixoljuk őket. 3. Összekeverjük a száraz hozzávalókat, hozzáadjuk a folyósakat i...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit dagasztógépbe mérjük bele, közepesen kemény tésztánk legyen, amit könnyen lehet reszelni. A tésztánkat folpakkal csomagoljuk be, rakjuk a hűtőbe legalább egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztből, cukorból, vaníliás cukorból a margarinnal / vajjal és a tojással rugalmas tésztát gyúrunk. Kissé lágy lesz a tészta a sok margarintól / vajtól, de ettől lesz jó omlós....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes