Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Darázs fészek


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 tojás
15 dkg margarin
egy csipet só
14 dkg cukor
darált dió

Elkészítés:


2 dkg élesztőből kovászt készítünk, hozzáadunk 2 tojás sárgáját, 15 dkg margarint, egy csipet sót, és 40 dkg lisztet, amit összeállítunk, és duplájára kelesztjük.
Ha a duplájára kelt, nyújtódeszkán 1 cm-re nyújtjuk. 10 dkg margarint 14 dkg cukorral habosra kavarunk, majd ezzel megkenjük a tésztát, és megszórjuk bőven darált dióval. Az egészet feltekerjük, majd 2 cm -es darabokra szeleteljük, és papírral bélelt tepsibe tesszük. A tepsiben még egy kicsit pihenni hagyjuk, majd közepes lángon sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek, Sütemények, édességek, Sütemények, édességek, Sütemények, édességek, Sütemények, édességek, Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Valéria
Könnyű Linzer tészta
Könnyű Linzer tészta

A margarint kikeverjük a porcukorral,hozzáadjuk a tojást,vaníliás cukrot,tejfölt.Továbbá hozzáadjuk a lisztel elkevert sütőport. Könnyen nyújtható tésztát kell,hogy kapjunk. Ezt...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edit
Omlós-mákos rudacskák
Omlós-mákos rudacskák

1. A tésztához a vajat, a porcukrot és a tojássárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citrom héját is + a csipet sóval összekevert lisztet és összegyúrjuk a tésztát. F...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zserbó- saját recept szerint
Zserbó- saját recept szerint

Az élesztőt felfuttattam cukros tejben és mindent összegyúrtam. Egy lágy tésztát kaptam. Míg kicsit pihent elkészítettem a tölteléket. - 30 dkg darált diót - 10 dkg darált mandu...

Elkészítési idő: 1 óra15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
KRÉMES - CITROMOS KRÉMMEL
KRÉMES - CITROMOS KRÉMMEL

Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd szórjuk meg a porcukor felével. Ezután a sodrófával gyengéden menjünk át rajta párszor, hogy a cukor rátapadjon a tésztá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk