A tésztához:
10 dkg liszt
1 evőkanál holland kakaópor
¼ csomag sütőpor
1 kiskanál barna cukor
1 tojássárgája
2,5 dkg vaj
tej
A töltelékhez:
25 dkg zsírszegény túró
2 egész tojás
1 tojásfehérje (a sárgáját a tésztába tettük)
2 dkg mazsola
2 csomag vaníliás cukor
½ citrom leve és reszelt héja
1 evőkanál búzadara
+
liszt a tészta nyújtásához
vaj és liszt a sütőformához
5 dkg étcsoki és 1 kiskanál étolaj a bevonáshoz
2 evőkanál diákcsemege a tetejére
A tésztához összekeverjük a lisztet a sütőporral, a barna cukorral, a kakaóporral.
Beletesszük a tojássárgáját, a vajat és annyi tejet, hogy gyúrható masszát kapjunk. Jól összedolgozzuk.
A krémhez a zsírszegény túrót kikeverjük a tojássárgákkal, a vaníliás cukrokkal, a citromlével és reszelt citromhéjjal. Belekeverjük a búzadarát, majd a mazsolát. A tojásfehérjéket kemény habbá verve óvatosan a túrós krémbe dolgozzuk.
A tésztát lisztezett deszkán akkora téglalappá nyújtjuk, hogy az őzgerincformát belülről be tudjuk teríteni, és vissza is tudjuk majd a töltelék tetején hajtani.
Az őzgerincformát vékonyan vajjal kikenjük, leheletnyi liszttel megszórjuk.
A kinyújtott tésztát a formába fektetjük.
Megtöltjük a finom citromos-vaníliás túrókrémmel.
A tésztát visszahajtjuk.
A Túró Rudi sütit előmelegített sütőben 170 fokon kb.40 percig sütjük.
Ha kihűlt, olvasztott csokival bevonjuk. A süti tetejét diákcsemegével díszítjük.
Legalább 2 órát pihentessük a Túró Rudi sütit szeletelés előtt.
A tészta hozzávalóit jól kidagasztjuk, majd kétszeresére kelesztjük. Miután megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és egyenlő 27 részre osztjuk. 20 részből formáljunk 35 cm hossz...
Elkészítési idő: 1 óra 30 p Nehézség: Könnyűa tojásfehérjét habbá vertem sóval és az ecettel...csak ép ,hogy kemény legyen majd két részletben hozzá adtam a cukrot majd az ételfestéket és tovább verve, hogy kemény hab legyen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz adott hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk. (Először a száraz összetevőket alaposan elkeverjük egy tálban, majd a nedves hozzávalókat tesszük bele.) Cipóvá formáljuk, befóliáz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször megsütjük a 4 piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, a rizslisztet a sütőporral összekeverjük, felverjük a tojás fehérjét, majd az e...
Elkészítési idő: 2,5-3 óra Nehézség: Közepes