Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Túró Rudi desszert őzgerincben


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:

10 dkg liszt
1 evőkanál holland kakaópor
¼ csomag sütőpor
1 kiskanál barna cukor
1 tojássárgája
2,5 dkg vaj
tej
A töltelékhez:

25 dkg zsírszegény túró
2 egész tojás
1 tojásfehérje (a sárgáját a tésztába tettük)
2 dkg mazsola
2 csomag vaníliás cukor
½ citrom leve és reszelt héja
1 evőkanál búzadara

+

liszt a tészta nyújtásához
vaj és liszt a sütőformához
5 dkg étcsoki és 1 kiskanál étolaj a bevonáshoz
2 evőkanál diákcsemege a tetejére

Elkészítés:


A tésztához összekeverjük a lisztet a sütőporral, a barna cukorral, a kakaóporral.

Beletesszük a tojássárgáját, a vajat és annyi tejet, hogy gyúrható masszát kapjunk. Jól összedolgozzuk.

A krémhez a zsírszegény túrót kikeverjük a tojássárgákkal, a vaníliás cukrokkal, a citromlével és reszelt citromhéjjal. Belekeverjük a búzadarát, majd a mazsolát. A tojásfehérjéket kemény habbá verve óvatosan a túrós krémbe dolgozzuk.

A tésztát lisztezett deszkán akkora téglalappá nyújtjuk, hogy az őzgerincformát belülről be tudjuk teríteni, és vissza is tudjuk majd a töltelék tetején hajtani.

Az őzgerincformát vékonyan vajjal kikenjük, leheletnyi liszttel megszórjuk.

A kinyújtott tésztát a formába fektetjük.

Megtöltjük a finom citromos-vaníliás túrókrémmel.

A tésztát visszahajtjuk.

A Túró Rudi sütit előmelegített sütőben 170 fokon kb.40 percig sütjük.

Ha kihűlt, olvasztott csokival bevonjuk. A süti tetejét diákcsemegével díszítjük.

Legalább 2 órát pihentessük a Túró Rudi sütit szeletelés előtt.

Túró Rudi desszert őzgerincben

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kalács kosár
Kalács kosár

A tészta hozzávalóit jól kidagasztjuk, majd kétszeresére kelesztjük. Miután megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és egyenlő 27 részre osztjuk. 20 részből formáljunk 35 cm hossz...

Elkészítési idő: 1 óra 30 p
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
SZÍNES HAB FORMÁK
SZÍNES HAB FORMÁK

a tojásfehérjét habbá vertem sóval és az ecettel...csak ép ,hogy kemény legyen majd két részletben hozzá adtam a cukrot majd az ételfestéket és tovább verve, hogy kemény hab legyen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hókifli másképp
Hókifli másképp

Az adott hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk. (Először a száraz összetevőket alaposan elkeverjük egy tálban, majd a nedves hozzávalókat tesszük bele.) Cipóvá formáljuk, befóliáz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Banános alagút őzgerinc formában
Banános alagút őzgerinc formában

Először megsütjük a 4 piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, a rizslisztet a sütőporral összekeverjük, felverjük a tojás fehérjét, majd az e...

Elkészítési idő: 2,5-3 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk