Liszt
Sútőpor
Margarin
Tej
Porcukor
Élesztő
Dió
Baracklekvár
A lisztet tálba mérjük, hozzászórjuk a sütőport, belekockázzuk a margarint.
A tejet megmelegítjük, beleszórunk egy kevés porcukrot (5 dkg), és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk, hogy felfusson.
Közben a margarint elmorzsoljuk a sütőporos lisztben, hozzáadjuk a maradék porcukrot és a tojást.
Ha az élesztő már jó magas, akkor azt is a masszához öntjük, és alaposan kidolgozzuk.
Három gombócra osztjuk a tésztát. Előkészítünk egy nem túl nagy tepsit (méretet nem írok, mert egyedi a sütőtálam, de A/4-es lap nagyságnál valamivel kisebb legyen). Kicsit kikenjük margarinnal, majd belenyújtjuk az első lapot. A diót összekeverjük a porcukorral (10 dkg).
A lapot megkenjük ízlés szerint baracklekvárral, és megszórjuk egyenletesen, a cukros dió felével.
Jöhet rá a következő tésztalap, majd ismét lekvár és dió, végük a harmadik tészta, ami befedi.
Hagyjuk egy negyedórát pihenni, majd megszurkáljuk egy villával, és előmelegített sütőbe tolva, kb. 30 perc alatt megsütjük.
Ki kell kihűlnie, csak ezután vonjuk be olvasztott csokoládéval.
Ehhez a tortabevonót apróra tördelve, egy ek. olajjal, hőálló tálba tesszük, és vízfürdőbe téve felolvasztjuk.
Ha megszilárdul a máz, lehet hosszúkás darabokra szeletelni.
A meglangyosított tejbe belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet ez mély tálba szitáljuk, hozzáadjuk a puha vajat a cukrot, a tojások sárgáját, csipetnyi sót és a megfuttatott élesztő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajttortához A kekszeket tegyük zacskóba (a biztonság kedvéért érdemes dupla zacskóval dolgozni), és klopfolóval zúzzuk morzsává. A kicsit nagyobb darabokat félretettem, a díszí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit lereszeljük. Összekeverjük a többi hozzávalóval. Szilikon kuglófformába töltjük. Majd 175 fokra előmelegített sütőben 40 perc (tűpróba!) alatt megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütőpapírral bélelt tepsibe öntve 30-40 perc alatt készre sül. A kihűlt tésztát lapjára ketté vágtam, de lehet,hogy egyszerűbb és érdemesebb inkább a tésztát kettéosztani és két la...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű