Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Zserbó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Liszt
Sútőpor
Margarin
Tej
Porcukor
Élesztő
Dió
Baracklekvár

Elkészítés:


A lisztet tálba mérjük, hozzászórjuk a sütőport, belekockázzuk a margarint.
A tejet megmelegítjük, beleszórunk egy kevés porcukrot (5 dkg), és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk, hogy felfusson.
Közben a margarint elmorzsoljuk a sütőporos lisztben, hozzáadjuk a maradék porcukrot és a tojást.
Ha az élesztő már jó magas, akkor azt is a masszához öntjük, és alaposan kidolgozzuk.
Három gombócra osztjuk a tésztát. Előkészítünk egy nem túl nagy tepsit (méretet nem írok, mert egyedi a sütőtálam, de A/4-es lap nagyságnál valamivel kisebb legyen). Kicsit kikenjük margarinnal, majd belenyújtjuk az első lapot. A diót összekeverjük a porcukorral (10 dkg).
A lapot megkenjük ízlés szerint baracklekvárral, és megszórjuk egyenletesen, a cukros dió felével.
Jöhet rá a következő tésztalap, majd ismét lekvár és dió, végük a harmadik tészta, ami befedi.
Hagyjuk egy negyedórát pihenni, majd megszurkáljuk egy villával, és előmelegített sütőbe tolva, kb. 30 perc alatt megsütjük.
Ki kell kihűlnie, csak ezután vonjuk be olvasztott csokoládéval.
Ehhez a tortabevonót apróra tördelve, egy ek. olajjal, hőálló tálba tesszük, és vízfürdőbe téve felolvasztjuk.
Ha megszilárdul a máz, lehet hosszúkás darabokra szeletelni.

Zserbó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Francia mákos krémes
Francia mákos krémes

A mézes lap hozzávalóiból 2 lapot sütünk egy 22*38 cm-es tepsin, majd hagyjuk kihűlni. A mákos piskótához a tojás sárgájákat habosra kavarjuk a 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Diókrém recept, Csak krém!!!!
Diókrém recept, Csak krém!!!!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojás nélküli márványtorta
Tojás nélküli márványtorta

A túrót, a cukrot és a citromhéjat összekeverjük, felverjük a habot és belekeverjük. A zselatint az előírás szerint feloldjuk kevés vízben és hozzáadjuk, egy lekapcsolható oldalú s...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Kókuszos habos krémtekercs
Kókuszos habos krémtekercs

A csésze úgy van írva eredetileg, hogy “török kávéscsésze”, gondolom az valamivel nagyobb, mint a mi mokkás poharunk(!), de a videóban meg lehet figyelni, hogy kb. mekkora. (A k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk