50 dkg liszt
3 dkg élesztőből kovász
1 tojássárgája
1 dl étolaj
2 evőkanál cukor
pici só
következő krémmel:
25 dkg lágy margarin
ízlés szerint cukor
2-3 evőkanál kakaópor
1 evőkanál kókuszreszelék (amit előzőleg beáztatunk egy kis forró vaníliacukros tejbe)
Ezeket összedolgozzuk, hogy lágy tésztát kapjunk és kelesztjük kb. 40 percig. Aztán megint összedolgozzuk egy kicsit, és még 20 percig pihentetjük. 5 cipóra osztjuk és kis kerek lapokat nyújtunk belőle. Felszeleteljük, mint a pizzát, majd minden kis szeletet megkenünk a következő krémmel:
Aztán a szélesebb felétől feltekerjük a kifliket, beletesszük a tepsibe, a tetejüket megkenjük felvert tojással, és 180°C-ra előmelegített sütőben kisütjük.
A tésztához a tojásfehérjét keményre verjük, majd adagolva, hozzákeverjük a cukrot és a tojássárgákat egyesével. A lisztet és a kakaóport is hozzákeverjük a masszához. Zsiradékka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 30 dkg lisztet, 15 dkg vajat, 10 dkg cukrot, fél csomag sütőport tejjel összegyúrunk. 2. Kisebb tepsibe tesszük. 3. Félig megsütjük, majd (barack)lekvárral megkenjük, és...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA cukrot 5 dl vízzel egy edénybe tesszük és főzni kezdjük. A meghámozott almát felszeleteljük és mikor a cukros víz elkezd sziruppá válni, hozzáadjuk. A pudingporokat feloldjuk a m...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1. A Rámát olvasszuk fel és dolgozzuk össze a cukorral, a tejjel, a liszttel és a lisztre sütőporral. 2. A tésztát úgy gyúrjuk össze, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Hagyju...
Elkészítési idő: gázsütőben 3-as Nehézség: Könnyű