menu

Családireceptkönyv.hu

Csokis,kókuszos kifli


Írta:

Elk. idő: 2h.(1h. kelés)
Adag: 10 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
3 dkg élesztőből kovász
1 tojássárgája
1 dl étolaj
2 evőkanál cukor
pici só


következő krémmel:
25 dkg lágy margarin
ízlés szerint cukor
2-3 evőkanál kakaópor
1 evőkanál kókuszreszelék (amit előzőleg beáztatunk egy kis forró vaníliacukros tejbe)


Elkészítés:


Ezeket összedolgozzuk, hogy lágy tésztát kapjunk és kelesztjük kb. 40 percig. Aztán megint összedolgozzuk egy kicsit, és még 20 percig pihentetjük. 5 cipóra osztjuk és kis kerek lapokat nyújtunk belőle. Felszeleteljük, mint a pizzát, majd minden kis szeletet megkenünk a következő krémmel:

Aztán a szélesebb felétől feltekerjük a kifliket, beletesszük a tepsibe, a tetejüket megkenjük felvert tojással, és 180°C-ra előmelegített sütőben kisütjük.

        Csokis,kókuszos kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Kavart vaniliás meggyes
Kavart vaniliás meggyes

A tojásokat, a vajjal és a tejjel összekavarjuk, a vaníliát is hozzáadjuk. A lisztet, a sütőport, a cukrot és a citromhéjat összekeverjük, majd a tejes keverékhez adjuk. A tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Kókuszos szelet
Kókuszos szelet

1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük az olajat és a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet is. Két részre osztjuk: az egyikbe belekeverjük a 2 evőkanál kaka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Francia diós krémes recept
Francia diós krémes recept

Mézes lap A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrunk. Kétfelé vesszük, és egymás után 2 lapot sütünk egy 30*38 cm-es tepsi hátuljá...

Elkészítési idő: 1 es fel ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
Dobos szelet
Dobos szelet

A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a tejet, a tojást, a porcukrot és tésztát gyúrunk belőle, amit három részre osztunk. 30*40 cm-es téglalap alakra nyújtjuk őket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk