50 dkg liszt
3 dkg élesztőből kovász
1 tojássárgája
1 dl étolaj
2 evőkanál cukor
pici só
következő krémmel:
25 dkg lágy margarin
ízlés szerint cukor
2-3 evőkanál kakaópor
1 evőkanál kókuszreszelék (amit előzőleg beáztatunk egy kis forró vaníliacukros tejbe)
Ezeket összedolgozzuk, hogy lágy tésztát kapjunk és kelesztjük kb. 40 percig. Aztán megint összedolgozzuk egy kicsit, és még 20 percig pihentetjük. 5 cipóra osztjuk és kis kerek lapokat nyújtunk belőle. Felszeleteljük, mint a pizzát, majd minden kis szeletet megkenünk a következő krémmel:
Aztán a szélesebb felétől feltekerjük a kifliket, beletesszük a tepsibe, a tetejüket megkenjük felvert tojással, és 180°C-ra előmelegített sütőben kisütjük.
Először a tölteléket készítjük el. A tejben felfőzzük a búzadarát, belekeverjük a mákot és hagyjuk kihűlni. Közben a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsd elő. Egy közepes, körülbelül 20x32 centis tepsit kenj ki vékonyan vajjal, és hintsd meg liszttel. A diót vágd durvára. A lisztben keverd el a sütőport, a tojásoka...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA cukkinit lereszeljük. Összekeverjük a többi hozzávalóval. Szilikon kuglófformába töltjük. Majd 175 fokra előmelegített sütőben 40 perc (tűpróba!) alatt megütjük. Ha kihűlt rácsor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrom annyi tejföllel, hogy rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kapjak. A tésztát 3-4 részre osztom és negyed óráig hűvös helyen pihentetem. Lisztezett des...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű