50 dkg liszt
3 dkg élesztőből kovász
1 tojássárgája
1 dl étolaj
2 evőkanál cukor
pici só
következő krémmel:
25 dkg lágy margarin
ízlés szerint cukor
2-3 evőkanál kakaópor
1 evőkanál kókuszreszelék (amit előzőleg beáztatunk egy kis forró vaníliacukros tejbe)
Ezeket összedolgozzuk, hogy lágy tésztát kapjunk és kelesztjük kb. 40 percig. Aztán megint összedolgozzuk egy kicsit, és még 20 percig pihentetjük. 5 cipóra osztjuk és kis kerek lapokat nyújtunk belőle. Felszeleteljük, mint a pizzát, majd minden kis szeletet megkenünk a következő krémmel:
Aztán a szélesebb felétől feltekerjük a kifliket, beletesszük a tepsibe, a tetejüket megkenjük felvert tojással, és 180°C-ra előmelegített sütőben kisütjük.
Kézi mixerrel összekeverjük a tészta hozzávalóit, majd kézzel, két-három mozdulattal egybegyúrjuk. 2 órára hűtőbe tesszük. A tésztát egy 20 cm-es vagy több kisebb piteformába kin...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy közepes tepsit (kb 28*35 cm) sütőpapírral bélelünk. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá felverjük, majd belekeverjük az olajat. A lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd letakarva a hűtőben 1 órát pihentetjük. 6 részre osztjuk a tésztát és egyenként vékonyra kinyújtjuk. Tepsi hátán sütjük alacsony hőfoko...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KözepesKeverjük össze a tejfölt a grízzel és hagyjuk állni 1 órán keresztül. A tojásokat kavarjuk ki a cukorral majd adjuk hozzá a tejfölös keveréket, kavarjuk jól össze. A sütőport kever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű