Családireceptkönyv.hu

Hatlapos (Apróséf módjára)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához

600 g búzaliszt (BL55)
2 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
130 g kristálycukor
120 g vaj
200 g kefir

A krémhez

200 g kristálycukor
1 db tojássárgája
4 evőkanál búzaliszt (BL55)
2 evőkanál kakaópor - holland
750 ml házi tej / teljes tej
250 g vaj

A csokimázhoz

80 g étcsokoládé (45-59%-os)
2 evőkanál étolaj

Teljes elkészülési idő
90 perc

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és alaposan összedolgozzuk, majd 6 egyenlő gombócot formálunk belőle. Egy 20x30 cm-es tepsi hátulját vékonyan megkenjük vajjal, és a tésztákat tepsi méretűre nyújtjuk. A lapokat egyenként sütjük 160 C fokra előmelegített, légkeveréses sütőben. Nagyon gyorsan, kb. 5 perc alatt készre sülnek a lapok. A krémhez a cukrot, tojássárgáját, lisztet és kakaóport egy lábosban összekeverjük. A tejet apránként öntjük hozzá, hogy szépen elvegyüljön a lisztes, kakaós, tojásos masszával. Ezután lassú tűzön kezdjük főzni a krémet folyamatos keverés mellett. Nagyon vigyázzunk, kis lángon is hajlamos leégni, az edény élében körbe különösen! Ha besűrűsödött a krémünk, levesszük a tűzről, és néha megkeverve lehűtjük. Még langyosan adjuk hozzá a vajat, hogy bele tudjon olvadni a krémbe. A krémet öt részre osztjuk, és a hat lapot összetöltjük a krémmel. Rétegenként kb. 250 gramm kém jut a lapok közé.agyjuk állni hűtőszekrényben 24 órán keresztül, hogy a lapok át tudjanak puhulni, és szépen szeletelhetőek legyenek.

Hatlapos (Apróséf módjára)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lusta asszony sütije
Lusta asszony sütije

Előmelegítjük a sütőt. Átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a mákot, a cukrot, az olajat, a tejet, a tojást és a csipet sót, jól elkeverjük (én kézi mixert használtam)....

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Debreceni mézes
Debreceni mézes

A tojásokat verd habosra a porcukorral, majd keverd hozzá a többi hozzávalót - a dió kivételével - a felsorolás sorrendjében, és jól dolgozd össze. A keverés könnyebb, ha a méz lan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós zabkeksz
Diós zabkeksz

A száraz hozzávalókat összekeverem, a vajat megolvasztom és összekeverem a tojással, majd az egészet simára keverem a száraz keverékkel. Pár percig hagyom állni (addig elővesszem a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk