Családireceptkönyv.hu

Hatlapos (Apróséf módjára)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához

600 g búzaliszt (BL55)
2 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
130 g kristálycukor
120 g vaj
200 g kefir

A krémhez

200 g kristálycukor
1 db tojássárgája
4 evőkanál búzaliszt (BL55)
2 evőkanál kakaópor - holland
750 ml házi tej / teljes tej
250 g vaj

A csokimázhoz

80 g étcsokoládé (45-59%-os)
2 evőkanál étolaj

Teljes elkészülési idő
90 perc

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és alaposan összedolgozzuk, majd 6 egyenlő gombócot formálunk belőle. Egy 20x30 cm-es tepsi hátulját vékonyan megkenjük vajjal, és a tésztákat tepsi méretűre nyújtjuk. A lapokat egyenként sütjük 160 C fokra előmelegített, légkeveréses sütőben. Nagyon gyorsan, kb. 5 perc alatt készre sülnek a lapok. A krémhez a cukrot, tojássárgáját, lisztet és kakaóport egy lábosban összekeverjük. A tejet apránként öntjük hozzá, hogy szépen elvegyüljön a lisztes, kakaós, tojásos masszával. Ezután lassú tűzön kezdjük főzni a krémet folyamatos keverés mellett. Nagyon vigyázzunk, kis lángon is hajlamos leégni, az edény élében körbe különösen! Ha besűrűsödött a krémünk, levesszük a tűzről, és néha megkeverve lehűtjük. Még langyosan adjuk hozzá a vajat, hogy bele tudjon olvadni a krémbe. A krémet öt részre osztjuk, és a hat lapot összetöltjük a krémmel. Rétegenként kb. 250 gramm kém jut a lapok közé.agyjuk állni hűtőszekrényben 24 órán keresztül, hogy a lapok át tudjanak puhulni, és szépen szeletelhetőek legyenek.

Hatlapos (Apróséf módjára)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rigójancsi muffin
Rigójancsi muffin

10 dkg liszt,4 tojás,12 dkg porcukor,fél k.k.sütőpor,2 dkg kakaópor,csipet só!Ez a tészta,175 fokon sütni!KRÉM:2 dl habtejszín,10 dkg étcsoki! Megolvasztom a csokit a tejszínben,am...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: minitunder
Mascarponés-banános desszert
Mascarponés-banános desszert

A gyümölcsöket, ha konzerv, lecsepegtetjük, felkockázzuk. Az előzőleg lehűtött tejszínt habfixszel felverjük. Egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit óvatosan összeforgatj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Túrós-barackos álom
Túrós-barackos álom

A túrós töltelék hozzávalóit összekeverjük, kis gombócokat formázunk belőle és betesszük a hűtőbe. A barackot (gyümölcsöt) megmossuk, lecsöpögtetjük. (Ha befőttet használunk, lecsö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk