menu

Családireceptkönyv.hu

Hatlapos (Apróséf módjára)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához

600 g búzaliszt (BL55)
2 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
130 g kristálycukor
120 g vaj
200 g kefir

A krémhez

200 g kristálycukor
1 db tojássárgája
4 evőkanál búzaliszt (BL55)
2 evőkanál kakaópor - holland
750 ml házi tej / teljes tej
250 g vaj

A csokimázhoz

80 g étcsokoládé (45-59%-os)
2 evőkanál étolaj

Teljes elkészülési idő
90 perc

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és alaposan összedolgozzuk, majd 6 egyenlő gombócot formálunk belőle. Egy 20x30 cm-es tepsi hátulját vékonyan megkenjük vajjal, és a tésztákat tepsi méretűre nyújtjuk. A lapokat egyenként sütjük 160 C fokra előmelegített, légkeveréses sütőben. Nagyon gyorsan, kb. 5 perc alatt készre sülnek a lapok. A krémhez a cukrot, tojássárgáját, lisztet és kakaóport egy lábosban összekeverjük. A tejet apránként öntjük hozzá, hogy szépen elvegyüljön a lisztes, kakaós, tojásos masszával. Ezután lassú tűzön kezdjük főzni a krémet folyamatos keverés mellett. Nagyon vigyázzunk, kis lángon is hajlamos leégni, az edény élében körbe különösen! Ha besűrűsödött a krémünk, levesszük a tűzről, és néha megkeverve lehűtjük. Még langyosan adjuk hozzá a vajat, hogy bele tudjon olvadni a krémbe. A krémet öt részre osztjuk, és a hat lapot összetöltjük a krémmel. Rétegenként kb. 250 gramm kém jut a lapok közé.agyjuk állni hűtőszekrényben 24 órán keresztül, hogy a lapok át tudjanak puhulni, és szépen szeletelhetőek legyenek.

Hatlapos (Apróséf módjára)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Bejgli
Bejgli

Ha kristálycukrot használunk együtt daráljuk le a mákkal! Ezután lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, kettőt mákkal, kettőt dióval megtöltünk, felcsavarjuk majd egymás mellé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csilla
Almás Pite
Almás Pite

Atszitáljuk a liszteket és a sikért, hozzáadjuk a steviás eritritet, az élesztőt, a puha vajat elmorzsoljuk benne, majd a tojások sárgájával, a tejjel és a tejföllel könnyű tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kávés kókuszgolyók
Kávés kókuszgolyók

A háztartási kekszet elkeverjük a szoba-hőmérsékletű vajjal, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóval. A rumaromával ízesített kávés tejből annyit teszünk hozzá, hogy könny...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Reni szelet
Reni szelet

Keverjük ki a kókuszgolyó masszáját, majd nyomkodjuk egy hosszúkás jénai tál aljába. A krémhez főzzük meg a tejben a vanília pudingporokat a cukorral, majd még forrón öntsük a keks...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk