20dkg vaj (használhatsz teavajat is, ha nem szereted a margarint)
25dkg étcsoki (ha teheted vegyél jó minőségű belga csokipasztillát, ha nem, akkor a Boci is kiváló)
25dkg porcukor
5 tojás
1 ek. liszt
narancshéj, citromhéj, dió vagy mogyoró
A csokit és a vajat vízgőz fölött olvaszd meg, majd keverd bele a cukrot. Ha ezzel megvolnánk, vegyük le a vízgőzről, és hagyjuk hűlni egy kb 5 percet. A tojásokat egyesével, fakanállal add a csokis-vajas-cukros masszához, már ismét vízgőz felett. Vigyázz, ne legyen a massza túl forró, mert nem túl jó a csokis rántotta. Ízlés szerint reszelhetsz bele citromhéjat, rakhatsz bele kandírozott narancsot, diót vagy mogyorót. Mivel főzésben a túlzások embere vagyok, legalább egy jó marék mogyoróval megkínálom a brownie-t. A hatás nem marad el :) Utolsó lépésként egy púpozott evőkanál lisztet keverj a tésztához.
Közben a sütőt melegítsd elő 190-ra. Egy közepes méretű tepsit vagy kivajazol és lisztezel, vagy sütőpapírral kibéleled, - én az utóbbit szoktam alkalmazni – majd beleöntöd a már elkészült masszát. Körülbelül 20 percig süsd, addigra kellően átsül, a közepe nagyon puha, szinte folyós lesz. Ha letelt az idő, kapcsold le a sütőt, húzd ki a rácsot és hagyd kihűlni, mielőtt felfalnád.
Vaníliafagyival isteni, de magában is ellenállhatatlan :)
Brownie, az örök nagy kedvenc. Pillanatok alatt összeállítható egy kis túlzással. Tegnap valami iszonyatosan finom, folyós közepűt ettünk, de nekem nem ilyen lesz, csak puha közepű.
A tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen. A víz mennyiségét minden esetben a liszt minősége határozza meg! Az élesz...
Elkészítési idő:♥ MACARON A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket egy tálba tesszük, letakarjuk egy papírszalvétával és szobahőmérsékleten legalább 24 órát pihentetjük. A mandulát ledaráljuk, p...
Elkészítési idő:◾️A tápiókát egy nagy lábasba tesszük, hogy az egész elkészítést meg tudjuk benne oldani. ◾️Tegyük bele a félbevágott vaníliarudat, és öntsük fel a vízzel, majd 15 percen kereszt...
Elkészítési idő: 30 perc