50 dkg liszt
15 dkg zsir
1 cs sütöpor
14 dkg cukor
3 tojás sárgája
1 evökanál tejfel
Töltelék
1 kg édes alma
5 dkg mazsola
1 cs vanilin cukor
12 dkg porcukor
A tészta hozzávaloit jól összegyúrjük és egyenletesre nyújtva a nagyobbik felét tepsi aljára helyezzük,
az almát le reszeljük,kér marokkal gyengén kinyomkodjuk majd a porcukor és vanilin cukor keverékel vegyitve
egyenletesen elosztjuk a tésztán mazsolával megszorjuk. A tészta félretett másik felét kinyujtva a töltelékre helyezzük
Ritkafogú villával pár helyen megszurkáljuk és tojással kenjük.
Szép barnássárgára sütjük ki. Kihülés után vanilin porcukorral meghintjük és utána szeleteljük
tepsi méret 25x 37 cm
Ha a tészta kiengedett ketté vágjuk. Kinyújtjuk az egyik tésztát egy 25*35 cm-es téglalapra, majd egy tepsi hátán szép pirosra sütjük, 180 fokon pár perc alatt. A másikat is kinyúj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat egymáshoz öntjük, majd jól összegyúrjuk. 2. Kis golyókat formálunk belőle. 3. Meghempergetjük a kókuszreszelékben.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRakjuk a száraz gyümölcsöt, a cseresznyét, a kandírozott és reszelt citrushéjakat egy nagy tálba az almával, a sárgarépával és a mandulával együtt. Adjuk hozzá a marhafaggyút, és k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót belezúdítunk egy tálba, összegyúrjuk. Kis golyókat formálunk, sütőpapíros tepsibe rakjuk és szétlapítjuk. 180 fokos sütőbe toljuk és kb 20 perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű