50 dkg liszt
15 dkg zsir
1 cs sütöpor
14 dkg cukor
3 tojás sárgája
1 evökanál tejfel
Töltelék
1 kg édes alma
5 dkg mazsola
1 cs vanilin cukor
12 dkg porcukor
A tészta hozzávaloit jól összegyúrjük és egyenletesre nyújtva a nagyobbik felét tepsi aljára helyezzük,
az almát le reszeljük,kér marokkal gyengén kinyomkodjuk majd a porcukor és vanilin cukor keverékel vegyitve
egyenletesen elosztjuk a tésztán mazsolával megszorjuk. A tészta félretett másik felét kinyujtva a töltelékre helyezzük
Ritkafogú villával pár helyen megszurkáljuk és tojással kenjük.
Szép barnássárgára sütjük ki. Kihülés után vanilin porcukorral meghintjük és utána szeleteljük
tepsi méret 25x 37 cm
porcukor 250 g • tyúk tojás 2 db • vaj 80 g Simára keverjük a porcukrot, tojást és a vajat. méz 3 EK • finomliszt 300 g • sütőpor 12 g • közepes zsírtartalmú tej 1,5% 150 ml Hoz...
Elkészítési idő: 1 h. 10 min. Nehézség: KözepesA tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukrokkal fehéredésig keverjük,belereszeljük a citrom héját,a levét belefacsarjuk,hozzáadjuk az olvastott langyos margari...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsintákat kisütjük. Egy kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk. A kávét összekeverjük a rumaromával. A babapiskótákat megmártogatjuk a rumos kávéban(ne áztassuk el). Ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta készítése: A mézes lapokhoz valókat félkemény tésztává gyúrjuk. Ha még kíván tejet, apránként lehet bele picit tenni. A tésztát rúd formára sodorjuk és négyfelé osztjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű