menu

Családireceptkönyv.hu

Omlós Almás (igen jó )


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 8
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
15 dkg zsir
1 cs sütöpor
14 dkg cukor
3 tojás sárgája
1 evökanál tejfel
Töltelék
1 kg édes alma
5 dkg mazsola
1 cs vanilin cukor
12 dkg porcukor

Elkészítés:


A tészta hozzávaloit jól összegyúrjük és egyenletesre nyújtva a nagyobbik felét tepsi aljára helyezzük,
az almát le reszeljük,kér marokkal gyengén kinyomkodjuk majd a porcukor és vanilin cukor keverékel vegyitve
egyenletesen elosztjuk a tésztán mazsolával megszorjuk. A tészta félretett másik felét kinyujtva a töltelékre helyezzük
Ritkafogú villával pár helyen megszurkáljuk és tojással kenjük.
Szép barnássárgára sütjük ki. Kihülés után vanilin porcukorral meghintjük és utána szeleteljük
tepsi méret 25x 37 cm

Omlós Almás (igen jó )

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Márti
Jóság szelet
Jóság szelet

Ha a tészta kiengedett ketté vágjuk. Kinyújtjuk az egyik tésztát egy 25*35 cm-es téglalapra, majd egy tepsi hátán szép pirosra sütjük, 180 fokon pár perc alatt. A másikat is kinyúj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Golyó - Raffaello
Golyó - Raffaello

1. A hozzávalókat egymáshoz öntjük, majd jól összegyúrjuk. 2. Kis golyókat formálunk belőle. 3. Meghempergetjük a kókuszreszelékben.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karácsonyi puding - II. Erzsébet királynő
Karácsonyi puding - II. Erzsébet királynő

Rakjuk a száraz gyümölcsöt, a cseresznyét, a kandírozott és reszelt citrushéjakat egy nagy tálba az almával, a sárgarépával és a mandulával együtt. Adjuk hozzá a marhafaggyút, és k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Áfonyás-mandulás keksz
Áfonyás-mandulás keksz

Minden hozzávalót belezúdítunk egy tálba, összegyúrjuk. Kis golyókat formálunk, sütőpapíros tepsibe rakjuk és szétlapítjuk. 180 fokos sütőbe toljuk és kb 20 perc alatt megsütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk