3 tubus sűrített tej (cukros)
kb. 1/2 üvegcse borsmenta kivonat
zöld ételfesték
kb. 50 dkg porcukor
valamint:
30 dkg étcsokoládé
25 dkg vaj
A sűrített tejet a mentával, az ételszínezékkel (annyival, hogy a mentazöldtől egy kicsivel erősebb színt kapjak, mert a porcukor még világosítani fog rajta picit) összekeverem, majd annyi porcukrot teszek hozzá, hogy formázható, nem ragacsos masszát kapjak. Akkor jó, ha a massza elválik a kéztől.
Ha kellőképp kemény, golyókat formázok belőle, majd ezeket lelapítom, fogpiszkálót szúrok bele, és a következő csokimázba mártom: a csokit a vajjal felolvasztom, hogy teljesen homogén legyen. Várom, hogy kihűljön annyira, hogy ha az ujjamat beletéve ne csípje meg, közben előkészítek egy sütőpapírt.
Ha valakinek nem sikerül olyan kemény masszát csinálnia (mint pl. nekem sem.. :-) ), akkor a következőt javaslom:
- formázzunk kis körlapokat (kb. fél centi vastagúakat), ezeket tegyük bele egy olyan evőkanálba, amiben van némi olvasztott csoki (ez lesz az alja) majd egy másik kanál segítségével csurgassunk a tetejére is.
Ha rögtön lefolyik a massza a mentolos töltelékről, akkor még nem elég hideg a csokink!
A sütőpapírra csúsztatom a csokikat. Tálcára téve, sütőpapírostul hűtőbe teszem, míg keményre szilárdul.
A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, belereszeljük a sajtot, sózzuk. A tejben foldjuk a szódabikarbónát, hozzáöntjük a liszthez. Összegyúrjuk, majd kinyújtjuk, megkenjük tojáss...
Elkészítési idő:Az alaphoz a datolyát a vízzel turmixold le, édesítő nem kell hozzá. Ha nincs friss datolyád és aszaltat használsz, azt célszerű beáztatni és nem biztos, hogy ugyannyi száraz hozzá...
Elkészítési idő:Piskóta: 6 db tojás 1 csepp citromlé 1 csipet só 6 ek cukor (kristály v. 5 ek cukor és 1 cs vaníliás) 6 csapott ek finomliszt 0.5 csomag sütőpor Fehé...
Elkészítési idő: