(1csésze = kb. 3 dl)
1 csésze köles (lehetőség szerint bio)
2 db közepes, savanyú alma
1/4 csésze aszalt gyümölcs (én vörösáfonyát használtam)
1/4 csésze rizsszirup vagy akácméz
1 csésze szűretlen almalé
ízlés szerint napraforgómag, zabpehely, fahéj
1 csésze víz
A kölest egy szűrő segítségével alaposan átmosom, majd felteszem főni az aszaltgyümölccsel, almalével és vízzel. Körülbelül 30 perc alatt puhul meg, ez idő alatt apró kockákra vágom az almákat (nem szükséges meghámozni).
Ezt követően előkészítem a sütéshez az olajjal vékonyan kikent tepsit.
A rizsszirupot vagy akácmézet kb. 2 dl vízzel elkeverve kicsit fellangyosítom. Mikor a köles megfőtt, egyenletesen szétterítem a tepsiben egy lapos fakanál segítségével (egy kicsit le is nyomkodhatjuk). Az elterített kölest meglocsolom a felmelegített mézes vízzel, majd megszórom a kockára vágott almával, meghintem ízlés szerinti mennyiségű napraforgómaggal, fahéjjal és zabpehellyel (vigyázat: a zabpehely csak akkor gluténmentes ha ezt külön jelzik a csomagolásán). Majd jöhet a maradék mézes-vizes locsolás.
Fóliával lefedve, 180 fokon 30 perc alatt a tészta eléri a megfelelő állagot, majd további 10 perces fólia nélküli sütéssel aranybarnára pirítom a tetejét.
Langyosan szeletelem.
Préchauffer le four à 165°C. Verser la pâte à tartiner dans un saladier. Casser les oeufs un à un et mélanger soigneusement. Ajouter progressivement la farine, bien remuer. Beurr...
Elkészítési idő:5 dkg kókuszreszeléket száraz serpenyőben állandóan kevergetve pirítsunk zsemle színűre és hagyjuk kihűlni. A vizet forrósítsuk fel. Oldjuk fel benne az édesítőt és a kávét. Ha kih...
Elkészítési idő:A darált kekszet annyi tejjel és egy pici rumaromával keverem össze, hogy egy könnyen dolgozható masszát kapjak. A felét belenyomkodom az edénybe. Az almákat megpucolom, szeletekre...
Elkészítési idő: 1