(1csésze = kb. 3 dl)
1 csésze köles (lehetőség szerint bio)
2 db közepes, savanyú alma
1/4 csésze aszalt gyümölcs (én vörösáfonyát használtam)
1/4 csésze rizsszirup vagy akácméz
1 csésze szűretlen almalé
ízlés szerint napraforgómag, zabpehely, fahéj
1 csésze víz
A kölest egy szűrő segítségével alaposan átmosom, majd felteszem főni az aszaltgyümölccsel, almalével és vízzel. Körülbelül 30 perc alatt puhul meg, ez idő alatt apró kockákra vágom az almákat (nem szükséges meghámozni).
Ezt követően előkészítem a sütéshez az olajjal vékonyan kikent tepsit.
A rizsszirupot vagy akácmézet kb. 2 dl vízzel elkeverve kicsit fellangyosítom. Mikor a köles megfőtt, egyenletesen szétterítem a tepsiben egy lapos fakanál segítségével (egy kicsit le is nyomkodhatjuk). Az elterített kölest meglocsolom a felmelegített mézes vízzel, majd megszórom a kockára vágott almával, meghintem ízlés szerinti mennyiségű napraforgómaggal, fahéjjal és zabpehellyel (vigyázat: a zabpehely csak akkor gluténmentes ha ezt külön jelzik a csomagolásán). Majd jöhet a maradék mézes-vizes locsolás.
Fóliával lefedve, 180 fokon 30 perc alatt a tészta eléri a megfelelő állagot, majd további 10 perces fólia nélküli sütéssel aranybarnára pirítom a tetejét.
Langyosan szeletelem.
a kókuszolajat felmelegíteni, és mindent homogénné keverni (kézi habverővel) szilikon formákba adagolni hűtőszekrénybe tenni, és ott tartani
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat, vajat, joghurtot összekeverjük, bele a cukrot. Hozzáadjuk a száraz összetevőket, végül a narancs vagy citromlét. Vajazott-lisztezett formában 180 fokra előmelegített...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűMindent összekeverünk. Ízlés szerint édesítjük édesítővel. Gombócokat formázunk a masszából. A végén pedig mikróban kevés vízzel összeolvasztott csokival leöntjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű