Hozzávalók
250 g
margarin (tészta)
250 g
porcukor (tészta)
250 g
darált dió (tészta)
250 g
sima liszt (tészta)
12 g
sütőpor (tészta)
6
tojásfehérje (tészta)
2 csom
vaníliás cukor ((40g), máz )
6
tojássárgája (máz )
400 g
porcukor (máz )
A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A puha margarint a porcukorral habosra keverjük. Kis adagokban hozzáadjuk a darált diót, majd óvatosan hozzákeverjük kemény tojásfehérjét. Óvatosan keverve hozzáadjuk a sütőporos lisztet és kikent, kilisztezett tepsibe rakjuk, a tetejét elsimítjuk. Előmelegített sütőben 170°-on kb. 20-25 percig sütjük. Közben elkészítjük a sárga öntetet: A tojások sárgáját jól elkeverjük a vaníliás cukorral és a porcukorral. (Ha túl sűrű a krém – pár csepp meleg vizet adunk hozzá.) Amint megsült a tészta azonnal, a forró tésztára öntjük a sárga krémet és elsimítjuk a tetején. Hagyjuk alaposan kihűlni (legjobb egész éjszaka), míg a sárga krém egészen megkeményedik és csak azután szeleteljük fel vizes késsel.
A tésztához a margarint a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojásokat, és belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A tészta egyik felét kikent, kilisztezett tepsibe kenjük. A...
Elkészítési idő: 2-2,5 óra Nehézség: KönnyűA tejbe tenni pici sót, pici cukrot, elkavarni, belemorzsolni az élesztőt. A lisztet tálba szitálni, ebbe tenni szintén pici sót, a kis marék kristálycukrot és a margarinnal/zsí...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés: A cukkinit meghámozzuk, lereszeljük. (Nem nyomkodtam ki.) A lisztet, mákot, szódabikarbónát, citromhéjat, elkeverjük. A tojásokat az édesítővel kézi mixer magas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat a cukorral habossá keverjük, majd hozzáadjuk a diót, kakaót és a lisztet. Papírral kibélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 35-40 percig süt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű