Hozzávalók
250 g
margarin (tészta)
250 g
porcukor (tészta)
250 g
darált dió (tészta)
250 g
sima liszt (tészta)
12 g
sütőpor (tészta)
6
tojásfehérje (tészta)
2 csom
vaníliás cukor ((40g), máz )
6
tojássárgája (máz )
400 g
porcukor (máz )
A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A puha margarint a porcukorral habosra keverjük. Kis adagokban hozzáadjuk a darált diót, majd óvatosan hozzákeverjük kemény tojásfehérjét. Óvatosan keverve hozzáadjuk a sütőporos lisztet és kikent, kilisztezett tepsibe rakjuk, a tetejét elsimítjuk. Előmelegített sütőben 170°-on kb. 20-25 percig sütjük. Közben elkészítjük a sárga öntetet: A tojások sárgáját jól elkeverjük a vaníliás cukorral és a porcukorral. (Ha túl sűrű a krém – pár csepp meleg vizet adunk hozzá.) Amint megsült a tészta azonnal, a forró tésztára öntjük a sárga krémet és elsimítjuk a tetején. Hagyjuk alaposan kihűlni (legjobb egész éjszaka), míg a sárga krém egészen megkeményedik és csak azután szeleteljük fel vizes késsel.
1 réteg: Vanília puding 2. réteg: 2dl cm tejszínhab felverve 250gr túróval, 1 citrom héja reszelve
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a tésztát: a tojássárgát és tojásfehérjét szétválasztjuk. A tojásfejérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és félretesszük. A tojássárgát a cukorral szintén habosra...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA pudingot felfőzöm a tejben a cukorral, majd hagyom kihűlni. Ha kihűlt hozzáadom kókuszreszeléket (kicsit hagyok a tetejére díszítésnek), majd 4 dl tejszínből lágy habot verek és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrom, majd fóliába csomagolom és legalább fél órára hűtőbe teszem. A vaníliakrémhez a tojássárgákat a keményítővel és a cukorral el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű