TÉSZTA:
30 dkg Rama
60 dkg liszt
18 dkg kristálycukor
2 tojássárgája
1/2 citrom reszelt héja és leve
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál tejföl
TÖLTELÉK:
2 kg alma,
cukor,
2 kkanál fahéj,
2 csomag vaníliás cukor
Az almát megpucolom, lereszelem, megszórom cukorral, fahéjjal, majd megpárolom. Hagyom teljesen kihűlni.
A margarint a sütőporos liszttel elmorzsolom utána összegyúrom a többi hozzávalóval. A tésztát elfelezem. Az egyik lapot kinyújtom egy tepsibe megszórom zsemlyemorzsával, vagy édes morzsával, rárakom a tölteléket, majd a másik lappal betakarom. Megszúrkálom villával és 190 °-on kb 35 percig sütöm.
Ha kihűlt szeletelem és megszórom porcukorral.
A vajat a cukorral habosra keverni, és diós mákkal felváltva egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Majd belekeverjük a lisztes keveréket, közben a tejet is belecsöpögtetjük. Jól elkeve...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a porcukorral kikeverem, majd hozzáadom a kakaóport és a lisztet. Ezzel is jól elkeverem, majd a tojásfehérjéből felvert habot óvatosan hozzáadom. A massza elég...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesdiós Sárika elkészítéséhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, közben két adagban hozzáöntjük a tejet is. Egy másik tálban a lisztet és a sütőport összekeverjük, majd 2-3 lépé...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájához adjuk az édesítőt, kicsit kihabosítjuk, hozzáadjuk a tejet, kókuszolajat, majd a sütőporos...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű