Családireceptkönyv.hu

Almás pite


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


TÉSZTA:
30 dkg Rama
60 dkg liszt
18 dkg kristálycukor
2 tojássárgája
1/2 citrom reszelt héja és leve
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál tejföl
TÖLTELÉK:
2 kg alma,
cukor,
2 kkanál fahéj,
2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:


Az almát megpucolom, lereszelem, megszórom cukorral, fahéjjal, majd megpárolom. Hagyom teljesen kihűlni.
A margarint a sütőporos liszttel elmorzsolom utána összegyúrom a többi hozzávalóval. A tésztát elfelezem. Az egyik lapot kinyújtom egy tepsibe megszórom zsemlyemorzsával, vagy édes morzsával, rárakom a tölteléket, majd a másik lappal betakarom. Megszúrkálom villával és 190 °-on kb 35 percig sütöm.
Ha kihűlt szeletelem és megszórom porcukorral.

Almás pite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Huszárcsók
Huszárcsók

Egy tepsit sütőpapírral bélelünk. A tojássárgákat, porcukrot, olvasztott margarint, lisztet, sütőport, sót és a citrom héját alaposan összekeverjük és gyúrjuk. A masszát egy nap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Alom sutemeny
Alom sutemeny

A lisztet a szobahőmérsékletű margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót és a vaníliás cukrot. Belegyúrjuk a tojást és a tejfölt. 1 órát pihentetni hagyjuk hűvös helyen de akár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Őrülten finom répatorta tekercs
Őrülten finom répatorta tekercs

A tojást habosra keverjük a cukorral és belecsurgatjuk az olajat. A mandulát elkeverjük a citromhéjjal, liszttel és sütőporral, majd a lereszelt répával együtt belekeverjük a tojá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Linzer  Évi kedvenc(omlós tészta)
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Linzer Évi kedvenc(omlós tészta)

A klasszikus recept szerint liszt :zsiradék porcukor = 4:2:1 1. A hagyományos módszer szerint a vaníliarudat felhasítjuk, és késheggyel kikapargatjuk a belsejéből a finom pépet...

Elkészítési idő: 1 óra+ 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk