25 dkg liszt
10 dkg margarin
2 db tojássárgája
5 dkg porcukor
2 vaníliás cukor
fél sütőpor
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál tejföl
1 kg túró
10 dkg margarin
5 dkg búzadara
5 dkg mazsola
2 db tojásfehérje
Egy tálban összegyúrjuk a tészta hozzávalóit: liszt, margarin, tojássárgája, porcukor, vaníliás cukor, sütőpor, citromhéj, tejföl, majd pihentetjük egy órát.
A tészta pihentetése közben elkészítjük a tölteléket. A mazsolát, a túróval, a margarinnal, a cukorral és a búzadarával összekeverjük. Habbá verjük a tojásfehérjéket és óvatosan hozzáadjuk a masszához.
Ezt követően a tésztát két egyforma részre osztjuk és az egyik felét kinyújtjuk. Margarinnal kikent tepsibe tesszük és rátesszük a tölteléket. Ez után kinyújtjuk a másik tésztát is és ráhelyezzük a szétnyújtott töltelékre.
A tészta tetejét villával megszurkáljuk és 200 fokon sütőben világosbarnára sütjük.
A porcukrot a 6 tojássárgájával habosra mixeljük, majd hozzáadjuk a 6 ek. forró vizet. Ehhez a masszához öntjük a liszt 2/3-ad részét a sütőporral és jól elkeverjük. A fehérjét a...
Elkészítési idő:A tészta alapanyagait robotgéppel összedolgozzuk, majd kivajazott, kb. 20 centis kapcsos tortaformában kisütjük 2 lapban, előmelegített sütőben, 180 °C-on, 35 perc alatt. Ha kivett...
Elkészítési idő:A vajat a liszttel, cukorral, élesztővel szétmorzsoljuk, majd a 2 dl tejjel összegyúrjuk. Négy részre osztjuk majd letakarva 1/2 órát hűvös helyen pihentetjük. Közben elkészítjük...
Elkészítési idő: