25 dkg liszt
10 dkg margarin
2 db tojássárgája
5 dkg porcukor
2 vaníliás cukor
fél sütőpor
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál tejföl
1 kg túró
10 dkg margarin
5 dkg búzadara
5 dkg mazsola
2 db tojásfehérje
Egy tálban összegyúrjuk a tészta hozzávalóit: liszt, margarin, tojássárgája, porcukor, vaníliás cukor, sütőpor, citromhéj, tejföl, majd pihentetjük egy órát.
A tészta pihentetése közben elkészítjük a tölteléket. A mazsolát, a túróval, a margarinnal, a cukorral és a búzadarával összekeverjük. Habbá verjük a tojásfehérjéket és óvatosan hozzáadjuk a masszához.
Ezt követően a tésztát két egyforma részre osztjuk és az egyik felét kinyújtjuk. Margarinnal kikent tepsibe tesszük és rátesszük a tölteléket. Ez után kinyújtjuk a másik tésztát is és ráhelyezzük a szétnyújtott töltelékre.
A tészta tetejét villával megszurkáljuk és 200 fokon sütőben világosbarnára sütjük.
Előkészületként érdemes a kiflit hamarabb megvásárolnunk és egy éjszakán keresztül szikkasztanunk Karikázzuk fel a kiflit. Adjuk hozzá a mákot és a reszelt citromhéjat, majd kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasba öntsük bele a vizet, cukrot, sót és a vajat. Tegyük a tűzre. Amikor felforr, keverjük hozzá a lisztet, és addig kavarjuk, amíg össze nem áll a tészta. Vegyük le a tű...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrom, kinyújtom, kikent tepsiben elhelyezem. A töltelék hozzávalóit összekeverem, hogy krémes állagú legyen. A tésztára terítem. 1 tojással megkenem...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű