60 deka liszt,
25 deka zsír,
10 deka cukor,
1 tojás,
2 sütőpor,
kevés tej,
Krém
fél liter tej,
1 dkg kakaó,
1 tojássárgája,
4 dkg liszt,
20 dkg cukor,
5 dkg vaj,
60 dkg lisztből, 25 dkg zsírból, 10 dkg cukorból, 1 tojásból, 2 sütőporból kevés tejjel tésztát készítünk.
6 részre osztjuk, kinyújtjuk, és a tepsi hátulján hirtelen világosra sütjük.
Krém: fél liter tejből, 1 dkg kakaóból, 1 tojássárgájából, 4 dkg lisztből, 20 dkg cukorból krémet főzünk, majd 5 dkg vajat keverünk
Még melegen ezzel töltjük meg a lapokat.
Hozzávalókat összekeverjük , 10-12 óra hűtőben pihen. Forrásban levő sós vízben kifőzzük. Édes tejföllel vagy vanília sodóval tálaljuk
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. 180 fokra melegítjük elő a sütőt. Egy kb. 22cm x 30 cm-es sütőtálat sütőpapírral bélelünk ki, a széleknél 2,5 centi papír lógjon túl. Félretesszük. 2. Keverőtálban összemixel...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElvegyítjük a mákot és a tejet, forrásig melegítjük, majd félrehúzzuk. 20 percig állni hagyjuk. A száraz alapanyagokat (liszt, cukor, sütőpor, só) összekeverjük. A tejes mákot elke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőző este elkészítjük a tölteléket, rumba áztatjuk a mazsolát, a narancs és a citrom reszelt héjával együtt. Késsel felaprítjuk a diót és a mogyorót, megpirítjuk a fenyőmagot, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes