Hozzávalók
Tészta
10 dkg Rama
15 dkg kristálycukor
2 evőkanál méz
0,5 dl tej
1 db tojás
1 cs. sütőpor
50 dkg liszt
Krém
3 evőkanál cukor
0,5 l tej
2 vaníliacukor
4 evőkanál búzadara
25 dkg Rama
20 dkg porcukor
1.10 dkg Rama, 15 dkg kristálycukor, 2 evőkanál méz, 0,5 dl tej, 1 db tojás, 1 cs. sütőpor: ezeket gőz fölött felolvasztom, majd hűlés után 50 dkg lisztet teszek bele és jól összegyúrom. Maximum 30x40 cm-es tepsi hátán 4 lapot sütök belőle.
2.0,5 l tej 3 evőkanál cukor, 1 vaníliacukor, 4 evőkanál búzadara. Ezekből tejbegrízt főzök.
3.25 dkg Ramát 20 dkg porcukorral, 1 vaníliacukorral habosra keverek, majd a kihűlt grízzel összedolgozom és kettéosztom.
4.Töltés: 1. lapra a krém felét rákenem, a 2. lapot megkenem baracklekvárral, ráhelyezem a 3. lapot és a krém másik felét, majd erre a 4. lapot. Tetejére 10 dkg étcsokoládét 2 evőkanál étolajjal gőz fölött felolvasztok, még melegében rásimítom.
5.Szeletelés: következő nap, mert akkorra puha lesz.. Vizes késsel szeletelem.
Tésztát összekeverjük. A fele tésztát a tepsi aljába tesszük, rá a tölteléket, és a másik fele tésztát a töltelékre tesszük. 200 fokon (légkeverésen) 25 percig sütjük.
Elkészítési idő:4 db lapot sütünk és megtöltjük a lapokat vanília-puncs-vanília
Elkészítési idő:Az összes alapanyagot alaposan kikeverjük, majd gofri sütőben megsütjük! Én a sütőt nagyon vékonyan kókuszolajjal megkentem sütés előtt!!!
Elkészítési idő: