Hozzávalók
5
narancs
18
babapiskóta (hosszúkás)
2
banán
250 g
túró (töltelékhez)
300 g
fehér joghurt (töltelékhez)
6 ek
porcukor (töltelékhez)
250 ml
tejszín (töltelékhez)
1 csom
vaníliás cukor (töltelékhez)
20 g
zselatinpor (töltelékhez)
100 ml
forró víz (töltelékhez)
A narancsokat meghámozzuk, kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk. Folpack-kal kibélelünk egy tálat (nekünk 2,5 l tál), majd az alját és az oldalát kirakjuk a narancskarikákkal és elkészítjük a túrós-joghurtos tölteléket. A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral, a túrót összekeverjük a joghurtokkal és a 6 kanál cukorral, és óvatosan összekeverjük a felvert tejszínnel. A zselatint 1 dl forró vízben feloldjuk, majd összekeverjük a túrós masszával. A piskótákat 1 narancs kifacsart levében megmártjuk, a túrós massza egy harmadát óvatosan ráöntjük a narancskarikákra, erre rárakjuk a mártogatott piskótákat, banánszeletekkel borítjuk, majd ezt megismételjük még egyszer. Az utolsó harmad túrós masszát áztatott piskótával rakjuk ki (ami majd a sütemény alja lesz), lezárjuk folpack-kal, és minimum 5 órára a hűtő alsó részébe dugjuk. Ha alaposan lehűlt, tányér segítségével kiborítjuk a tálból, eltávolítjuk a folpack-ot.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy nagy tálban keverjük habosra a Rámát a barna cukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Keverjük simára, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz almát héjastól lereszeljük, majd a hozzávalókat az útifű maghéj kivételével jól összedolgozzuk. A zabpelyhes süti tésztájához szükség esetén vizet is adunk, kicsit hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban mindent összekeverünk, egy 20 x30-as tepsibe sütőpapírt hajtunk, beleöntjük a masszát, és a 150 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Teljesen kihűlve szelet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat habosra keverjük a cukorral , majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet, végül a többi hozzávalót is hozzákeverjük. Beleöntjük a tésztát egy sütőpapírral bélelt...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű