menu

Családireceptkönyv.hu

Forgácsfánk


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: sok fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg sima liszt, egy csipetnyi só, 5 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 2 evőkanál bor vagy rum, 5 evőkanál tejföl és citromhéj

Elkészítés:


A lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, a bort vagy rumot, a tejfölt és a citromhéjat. Az egészet jól összegyúrjuk és lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk.
Derelyemetélővel hosszúkás kockákra metéljük. Ezeket a közepükön ugyancsak derelyemetélővel kétszer bevagdaljuk és átfonjuk.
derelyemetsző
Forró zsírban vagy étolajban sütjük.

               Forgácsfánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gesztenyés tekercs
Gesztenyés tekercs

1. A kekszet a margarinnal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel és a kakaóval összedolgozzuk. Akkor jó mikor a cukor elolvadt benne, szinte össze kell gyúrni. 2. A feleng...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Angéla
zabos keksz
zabos keksz

A sütőt melegítsd elő 180°C-ra. A vajat a cukorral keverd habosra. Add hozzá a tojást, a vizet, a vaníliát, majd forgasd bele a lisztet, a sót, a zabpelyhet, a sütőport, és végül a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggyes-joghurtos sütemény
Meggyes-joghurtos sütemény

Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal,majd beleöntjük a joghurtos krémet. A tetejére tesszük a tésztalapot. A hűtőben 2 órát dermesztjük. A megdermedt süteményt kifordítjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vaníliás-epres kuglóf
Vaníliás-epres kuglóf

1. 5 tojásos piskótát készítünk egy kuglófformában. (Olyan formában süssük, aminek a közepén egy lyuk fog keletkezni, mert a formában van egy rúd, ahol a meleg levegő tud áramlani....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk