25 dkg sima liszt, egy csipetnyi só, 5 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 2 evőkanál bor vagy rum, 5 evőkanál tejföl és citromhéj
A lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, a bort vagy rumot, a tejfölt és a citromhéjat. Az egészet jól összegyúrjuk és lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk.
Derelyemetélővel hosszúkás kockákra metéljük. Ezeket a közepükön ugyancsak derelyemetélővel kétszer bevagdaljuk és átfonjuk.
derelyemetsző
Forró zsírban vagy étolajban sütjük.
Cukrot, vajat, tojást habosra felverni. Hozzá a liszt, sütőpor. Végén a gyümölcsök. - 150-160fokon 1 órán át sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggybefőttet lecsöpögtetjük, és a levét is félretesszük. A hozzávalók kiméréséhez egy 2,5 dl-es börgét használunk. A mákot, a lisztet, és a porcukrot egy tálba mérjük, hozzáadj...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA lisztet, a cukorral, sütőporral, sóval elkeverjük, ezután a vajat elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt, összegyúrjuk. (Ha nem áll össze, tehetünk még e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból 2×4 tojásos kakaós piskótát sütünk egy nagyobb tepsiben. A gesztenyés krémhez a gesztenyemasszát kikeverjük a lekvárral, kakaóporral és az aromával, majd vé...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű