1 bögre finomliszt
2 bögre búzadara
1 db tojás
1 csipet só
1 púpozott ek cukor (de lehet egy csomag vaníliás cukor is)
4 dl tej (de annyi tej kell hozzá, hogy elég híg legyen, hogy kiöntsük a keverőtálból a serpenyőbe)
A lisztet, a darát, a sót, a cukrot és a tojást jól elkeverjük.
A tejjel pedig addig hígítjuk, míg önthető masszát nem kapunk.
Állni hagyjuk min. 10 percig, de ha nagyon összeáll, még tehetünk hozzá tejet.
Sütés
A vajat a tűzön felolvasztjuk, beleöntjük a masszát, és lefedjük.
Amikor már jól megpirult az alja, akkor összetörjük, és közepes lángon sütjük, amíg jól át nem sül.
A rizst megmossuk, a tejjel és a vízzel feltesszük főni, hozzáadjuk a cukor felét is. Nem kevergessük,inkább csak rázogassuk az edényt falát, mert különben összetörik. Közben a toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsatos tortaforma aljába körbe rakom a kekszet, a túrót a tejszínnel összekeverem, a korábban xilittel megszórt kiolvadt áfonya levét bele csurgatom, ezután folyamatos keverés közb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat a porcukorral habosra keverni. (legalább háromszoros mennyiségű legyen) Ezután állandó keverés mellett, hozzáadni a vaníliaaromát, majd a forró vizet is. Még pá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű