1 bögre finomliszt
2 bögre búzadara
1 db tojás
1 csipet só
1 púpozott ek cukor (de lehet egy csomag vaníliás cukor is)
4 dl tej (de annyi tej kell hozzá, hogy elég híg legyen, hogy kiöntsük a keverőtálból a serpenyőbe)
A lisztet, a darát, a sót, a cukrot és a tojást jól elkeverjük.
A tejjel pedig addig hígítjuk, míg önthető masszát nem kapunk.
Állni hagyjuk min. 10 percig, de ha nagyon összeáll, még tehetünk hozzá tejet.
Sütés
A vajat a tűzön felolvasztjuk, beleöntjük a masszát, és lefedjük.
Amikor már jól megpirult az alja, akkor összetörjük, és közepes lángon sütjük, amíg jól át nem sül.
A tészta alapanyagait összegyúrjuk és kettéosztjuk, majd fél órát pihentetjük. A krém összetevőit is összekeverjük kivéve a tojásfehérjét, mert abból kemény habot készítünk és f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 6 tojássárgáját a 4 ek porcukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a szódabikarbónát A 6 tojásfehérjét 2 ek porcukorral kemény habbá verjük. Összekeverjük, kikent...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1dkg élesztőt, 1/2dl tejben felfuttatunk, majd 2 kanál cukorral, 30deka liszttel,15 deka margarinnal, 4 tojássárgával összegyúrjuk. Fél órát pihentetjük, majd 3 részre osztjuk és k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a pitetésztát, 30 percig hűtőben pihentetjük. Utána egy kb 30 cm átmérőjű piteformába simítjuk, 15 percig elősütjük. Összekeverjük a tölteléket és az elősütött pitet...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz