1 bögre finomliszt
2 bögre búzadara
1 db tojás
1 csipet só
1 púpozott ek cukor (de lehet egy csomag vaníliás cukor is)
4 dl tej (de annyi tej kell hozzá, hogy elég híg legyen, hogy kiöntsük a keverőtálból a serpenyőbe)
A lisztet, a darát, a sót, a cukrot és a tojást jól elkeverjük.
A tejjel pedig addig hígítjuk, míg önthető masszát nem kapunk.
Állni hagyjuk min. 10 percig, de ha nagyon összeáll, még tehetünk hozzá tejet.
Sütés
A vajat a tűzön felolvasztjuk, beleöntjük a masszát, és lefedjük.
Amikor már jól megpirult az alja, akkor összetörjük, és közepes lángon sütjük, amíg jól át nem sül.
Elkészítés: A tésztához a lisztet, a sót, a sütőport és a kakaóport összekeverjük, majd egy keverőtálba szitáljuk. A lágy vajat egy másik tálban a cukorral habosra keverjük, hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat az édesítővel fehéredésig habosítjuk. A habbá vert édesítős tojásba belekeverjük a natúr joghurtot. Folyamatos keverés közben apránként a joghurtos tojásos masszához cs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszreszeléket egy serpenyőben gyakran átforgatva kissé megpirítjuk. Robotgépben felverjük a tojásfehérjét a cukorral, a vanília kivonattal és a sóval. Amikor már kellően habos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzétválasztom a tojásokat. Fele cukorral a sárgáját felverem, majd a másikfelét apránként hozzáadom a fehérjéhez mikor már majdnem felvertem és tovább verem. Majd fellazítom a sárg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes