Családireceptkönyv.hu

Túró rudi torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók az alaphoz:

- 1 cs. Győri Édes csokis keksz
- 5 dkg étcsoki
- 10 dkg vaj (nekem elég lett volna 5 dkg is!)

Hozzávalók a krémhez:

- 50 dkg túró
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 4 evőkanál porcukor
- 4 evőkanál sűrű házi joghurt (vagy nem házi tejföl)
- fél citrom reszelt héja (kihagytam)
- 2,5 dl tejszín
- 1 zacskó zselatin fix (ez nekem nem volt, ezért habfixálót használtam a tejszínhabba)

Tetejére:

- 15 dkg étcsoki
- 2 evőkanál olaj

Elkészítés:


Az alaphoz a kisebb kockákra tördelt csokit és a zabkekszet aprítógépben megdaráltam, majd ezt a darát villával beleforgattam az olvasztott vajba. Ezután a masszát jól belenyomkodtam egy sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformába. (Itt most különösen hasznos a Csincsillától tanult módszert alkalmazni, hogy nem előre kivágom a kör alakot a tortaformába, hanem ráfektetem a sütőpapírt a forma aljára, majd így csíptetem rá a karimát. A kilógó részeket ezután körbevágtam, de hagytam neki egy kis túllógást, ezáltal könnyebb volt megfogni és lehúzni a tortaformáról a kész tortát, végül le is tudtam ügyeskedni a torta aljáról a papírt.) Betettem a hűtőbe dermedni, amíg elkészítettem a túrókrémet.

Először felvertem a tejszínhabot, majd ahhoz hozzáadtam a habfixálót és addig vertem tovább, amíg jó kemény nem lett. Ezt félretettem, majd ezután a túrót és a joghurtot (vagy tejfölt) robotgéppel simára kevertem (itt kéne beletenni a zselatin fixet), hozzáadtam a cukrokat, végül belekevertem a tejszínt. A kész krémet a tortaalapra öntöttem, szépen elsimítottam és visszatettem a hűtőbe.

Gőz fölött felolvasztottam az étcsokit az olajjal. A kapcsos karimát levettem a tortáról, áthúztam egy tálcára és ráöntöttem a csokit, mindenhová eloszlattam úgy, hogy gyönyörűen lefolyjon néhol az oldalán. Mehetett vissza a hűtőbe, amíg meg nem kóstoltuk.

Túró rudi torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Rumos, karamellás banán vaníliafagylalttal
Rumos, karamellás banán vaníliafagylalttal

Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat és a cukrot, majd hozzáadjuk a nagyobb karikákra vágott banánokat és összeforgatjuk a vajas-cukros sziruppal. Megszórjuk egy csipet fahéjjal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tiramisu (Bmintbalázs)
Tiramisu (Bmintbalázs)

Főzd meg a kávét. Erős, eszpresszó jellegű kávé kell hozzá. Ha kész, öntsd ki egy tányérba, keverd bele a két evőkanál cukrot, és hagyd kihűlni. Válaszd szét a tojásokat. Mivel ny...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mamika
Mindenki kedvence
Mindenki kedvence

Az egész tojásokat robotgéppel elkezdjük felverni, majd állandó keverés mellett kanalanként hozzáadjuk a porcukrot. Addig keverjük, amíg jó habos állagú nem lesz. A lisztet össz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Túrós süti tészta nélkül
Túrós süti tészta nélkül

A hozzávalókat egy nagy tálban egymás után összekeverjük. Vajjal kent, zsemlemorzsával szórt kapcsos formába vagy tepsibe öntjük. Kikeverjük a tetejére valókat, melyet egyenletes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk