Hozzávalók:
6 tojásfehérje
6 evőkanál cukor
6 evőkanál darált dió
vaníliaaroma
A krémhez:
6 tojássárgája
10 evőkanál cukor
375 g vaj
2 teáskanál instant kávépor
2 teáskanál cukrozatlan kakaópor
A tetejére:
4 evőkanál cukor
6 dkg dió
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, közben a cukrot is belekavarjuk. Amikor a hab kemény hozzáadjuk a darált diót és vaníliaaromával ízesítjük.
Kibélelünk sütőpapírral egy 22 x 32 cm-es tepsit és a massza felét belesimítjuk, 180 fokos sütőben nagyjából 10 perc alatt megsütjük. A tészta másik felével is így járunk el.
Megcsináljuk a krémet: a tojássárgáját a cukorral kikavarjuk és lassú tűzön főzni kezdjük, mikor krémessé válik, levesszük a tűzről. A vajat a kávéporral és a kakaóval kikavarjuk, amikor a tojáskrém kihűlt, kanalanként hozzáadjuk.
A kihűlt lapokat hosszában kettévágjuk és megkenjük a krémmel, a tetejét is bevonjuk vele.
A cukrot karamelizálni kezdjük, hozzáadjuk a vágott diót, majd nedves fóliára öntjük és mikor kihűlt, apró darabokra vágjuk, a sütemény tetejére szórjuk.
1. A tejből, kakaóból, porcukorból, vajból szirupot főzünk 2. A kekszet összetörjük 3. A diót összevágjuk apróra és a kekszhez öntjük, majd öntünk rá rumot, majd összekeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a margarinnal, majd hozzáadjuk a rumot és a sütőporral elkevert lisztet. A jól kidogozott tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felébe a...
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Nehézség: KönnyűA csokoládét felolvasszuk és kicsit hagyjuk visszahűlni. A száraz anyagokat, lisztet, kakaót és átszitált sütőport összekeverjük.A vajat tálba tesszük, hozzáadjuk a nádcukrot, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat,cukrokat a vajjal habosra keverjük. Ezután keverjük hozzá a tejfölt,majd a sütőporral elkevert lisztet. 24×39 cm-es ,szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű