Hozzávalók:
6 tojásfehérje
6 evőkanál cukor
6 evőkanál darált dió
vaníliaaroma
A krémhez:
6 tojássárgája
10 evőkanál cukor
375 g vaj
2 teáskanál instant kávépor
2 teáskanál cukrozatlan kakaópor
A tetejére:
4 evőkanál cukor
6 dkg dió
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, közben a cukrot is belekavarjuk. Amikor a hab kemény hozzáadjuk a darált diót és vaníliaaromával ízesítjük.
Kibélelünk sütőpapírral egy 22 x 32 cm-es tepsit és a massza felét belesimítjuk, 180 fokos sütőben nagyjából 10 perc alatt megsütjük. A tészta másik felével is így járunk el.
Megcsináljuk a krémet: a tojássárgáját a cukorral kikavarjuk és lassú tűzön főzni kezdjük, mikor krémessé válik, levesszük a tűzről. A vajat a kávéporral és a kakaóval kikavarjuk, amikor a tojáskrém kihűlt, kanalanként hozzáadjuk.
A kihűlt lapokat hosszában kettévágjuk és megkenjük a krémmel, a tetejét is bevonjuk vele.
A cukrot karamelizálni kezdjük, hozzáadjuk a vágott diót, majd nedves fóliára öntjük és mikor kihűlt, apró darabokra vágjuk, a sütemény tetejére szórjuk.
1. Az alsó tészta hozzávalóit jól összegyúrni és tepsi nagyságúra nyújtani. 2. Megkenjük valamilyen savanykás lekvárral lehet az meggy, ribizli, áfonya. 3. A piskóta tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítése: 1. Egy műanyag tálban a tejet, a vajat és a cukrot felmelegítjük mikrohullámú sütőben. Ha nincs mikró, akkor tűzhelyen, tűzálló edényben. Csak meleg legyen, ne forró....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRobotgéppel az összedolgozunk simára és gáz 4-es fokozatán /15perc alatt készre sutjuk. Ha kihült akkor a papírnál levágjuk a kalapját es citromos krémmel megtöltjük, majd a kalapo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Ezeket összekeverve, nokedli szerű tésztát kapunk! 2. Muffin papírsütőbe adagoljuk a tésztát, 200 C-on megsütjük. 3. Utána, ék alakban kivágjuk a kalapját, félretesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz