15 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
10 dkg kristálycukor
2 evőkanál a tetejére
1 teáskanál sütőpor
10 dkg vaj
2 tojás
1,5 dl tejszín
50 dkg gyümölcs
1 púpos evőkanál keményítő vagy kukoricaliszt
2-3 evőkanál ragacsos barna cukor, ha a gyümölcs nem elég édes
fűszerek ízlés szerint fahéj,szegfüszeg esetleg gyümbér,ánizs
A lisztet elkeverjük sütőporral és a vajjal, majd a tojást elkeverjük
a cukorral és a tejszínnel, és hozzáadjuk a liszthez. A gyümölcsöket
egy kivajazott tepsibe tesszük, majd elkeverjük a cukorral és keményítővel.
A tésztát rákanalazzuk a gyümölcsökre, majd 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.
Tipp: a tészta lágyabb lesz, ha a tojás szétválasztjuk, a fehérjét habbá
verjük, és úgy adjuk a lisztes keverékhez.
adj a sütihez fagyit!
A száraz hozzávalókat elkeverjük és a vajat elmorzsoljuk benne. Hozzáöntjük a vaníliát a felvert tojást és most már fakanál segítségével alaposan kikeverjük. A masszát habzsákba tö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A túrót, a kókuszreszeléket és a porcukrot jól összedolgozzuk, majd néhány órára a hűtőszekrényben pihentetjük. 2.Kis golyókat formálunk a hideg túrómasszából. 3.Összeolvasztju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk, ezt követően lekapcsolható oldalú tortaformába nyomkodjuk. A túrót és a mascarponét egy tálba tesszük, adunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA réteslisztet, a finomlisztet és a zsírt egy tálban elkeverjük, az ecetet, a vizet és a sót egy másik tálban összetöltjük. Folyamatosan a lisztes részhez adagolva tésztává gyúrjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű