15 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
10 dkg kristálycukor
2 evőkanál a tetejére
1 teáskanál sütőpor
10 dkg vaj
2 tojás
1,5 dl tejszín
50 dkg gyümölcs
1 púpos evőkanál keményítő vagy kukoricaliszt
2-3 evőkanál ragacsos barna cukor, ha a gyümölcs nem elég édes
fűszerek ízlés szerint fahéj,szegfüszeg esetleg gyümbér,ánizs
A lisztet elkeverjük sütőporral és a vajjal, majd a tojást elkeverjük
a cukorral és a tejszínnel, és hozzáadjuk a liszthez. A gyümölcsöket
egy kivajazott tepsibe tesszük, majd elkeverjük a cukorral és keményítővel.
A tésztát rákanalazzuk a gyümölcsökre, majd 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.
Tipp: a tészta lágyabb lesz, ha a tojás szétválasztjuk, a fehérjét habbá
verjük, és úgy adjuk a lisztes keverékhez.
adj a sütihez fagyit!
A lisztet a vajjal és a sütőporral elmorzsoljuk, a közepébe egy mélyedést készítünk, ide tesszük a tojássárgáját, porcukrot, a tejfölt és a sót. Gyors mozdulattal összegyúrjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat összegyúrjuk és két egyenlő részre osztjuk. Az egyik felével kibéleljük a tepsit. Töltelék: a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd beletesszük a kók...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tejben a búzadarát megfőzzük jó sürüre -hagyuk hülni -elkészitjük a tesztát -mindent összekeverünk -sütőpapiros tepsibe szépen elsimitjuk vigyázva hogy egyenletesen legyen a...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KözepesA piskóta hozzávalóiból külön-külön egy-egy lapot sütünk. Az egész tojásokat a cukorral felverjük. Hozzáöntjük a vizet, illetve a kakaós lapnál a kakaót, és habverővel elkeverjük....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű