15 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
10 dkg kristálycukor
2 evőkanál a tetejére
1 teáskanál sütőpor
10 dkg vaj
2 tojás
1,5 dl tejszín
50 dkg gyümölcs
1 púpos evőkanál keményítő vagy kukoricaliszt
2-3 evőkanál ragacsos barna cukor, ha a gyümölcs nem elég édes
fűszerek ízlés szerint fahéj,szegfüszeg esetleg gyümbér,ánizs
A lisztet elkeverjük sütőporral és a vajjal, majd a tojást elkeverjük
a cukorral és a tejszínnel, és hozzáadjuk a liszthez. A gyümölcsöket
egy kivajazott tepsibe tesszük, majd elkeverjük a cukorral és keményítővel.
A tésztát rákanalazzuk a gyümölcsökre, majd 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.
Tipp: a tészta lágyabb lesz, ha a tojás szétválasztjuk, a fehérjét habbá
verjük, és úgy adjuk a lisztes keverékhez.
adj a sütihez fagyit!
A vajat a cukorral habosra keverem, a tojást hozzá adom, majd a banánt is. Ezután összekeverem a sütőporos liszttel elkevert zabpelyhet és a csokoládét. Pici golyókat formálok, te...
Elkészítési idő: 25 Nehézség: KönnyűElőször a pudingot főzzük meg, mikor lehúztuk a tűzről belekeverjük a cukrot, kókuszreszeléket, rumot vagy rumaromát, csipet sót. Kihűtjük. A tésztához a lisztet elkeverjük a sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet és a diót összekeverjük, majd összegyúrjuk annyi sárgabaracklekvárral, hogy formázható masszát kapjunk. Kis golyókat formálunk belőle, és hűtőbe tesszük, hogy ki...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA zabkekszet ledaráljuk, a vajat felolvasztjuk és összekeverjük a kekszmorzsával. Egy tetszőleges méretű tortaformát (én 24 és 26 cm-es formát szoktam használni) kibélelünk sütőpa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű