TÉSZTA:
10 dkg cukor
10 dkg liszt
10 dkg puha vaj
2 egész tojás
1 csomag sütőpor
2 evőkanál tejfel
1 doboz ananász konzerv (csak a karikára vágott jó!)
KARAMELL:
5-10 dkg cukor
víz szükség szerint
KARAMELL:
Először a karamell-t készítjük el. Abban az edényben praktikus, amiben sütni fogjuk a süteményt.
5-10 dkg cukrot 3 evőkanál vízzel elkezdjük főzni, mikor világosbarna lesz a cukor, szépen elrendezzük rajta az ananász karikákat.
TÉSZTA:
Keverőtálba rakjuk a szükséges alapanyagokat, géppel vagy kézzel habosra keverjük.
A kikevert tésztát az ananász karikákra öntjük és elegyengetjük a felületét.
A sütőt 200°-ra előmelegítjük, 35-40 percig sütjük.
Tűpróba.
Még melegen borítsuk tálra, a karamellos ananász karikák kerülnek felülre. (Ha megvárjuk míg kihűl, a karamell beleköt az edénybe )
A tojásokat a kristálycukorral, a vaníliás cukorral fehérre-habosra verjük, hozzákeverjük a langyos margarint, a citrom levét és a túrót. A sütőporral és citromhéjjal el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat kikeverjük a vajjal és a cukorral. 2. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet. 3. A banánt villával összetörjük, és a citrom levét belefacsarjuk. 4. Az egészet ös...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 dkg lisztet elveszünk a 30 dkg-ból és elkeverjük 1 tk cukorral és a csipet sóval, majd a langyos vízzel csomómentesre keverjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, az edényt lefödjük és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűaz élesztőt kevés cukorral és tejjel felfuttatjuk, utána a liszttel, sóval, tojással rétestészta állagúra gyúrjuk. Fél óra kelesztés után kinyújtjuk, rákenjük a tölteléket, ami a v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű