TÉSZTA:
10 dkg cukor
10 dkg liszt
10 dkg puha vaj
2 egész tojás
1 csomag sütőpor
2 evőkanál tejfel
1 doboz ananász konzerv (csak a karikára vágott jó!)
KARAMELL:
5-10 dkg cukor
víz szükség szerint
KARAMELL:
Először a karamell-t készítjük el. Abban az edényben praktikus, amiben sütni fogjuk a süteményt.
5-10 dkg cukrot 3 evőkanál vízzel elkezdjük főzni, mikor világosbarna lesz a cukor, szépen elrendezzük rajta az ananász karikákat.
TÉSZTA:
Keverőtálba rakjuk a szükséges alapanyagokat, géppel vagy kézzel habosra keverjük.
A kikevert tésztát az ananász karikákra öntjük és elegyengetjük a felületét.
A sütőt 200°-ra előmelegítjük, 35-40 percig sütjük.
Tűpróba.
Még melegen borítsuk tálra, a karamellos ananász karikák kerülnek felülre. (Ha megvárjuk míg kihűl, a karamell beleköt az edénybe )
A vajat a porcukorral oszekeverjuk. Hozzá adjuk.a.tojásokat, hozzakeverjuk.a.lisztet a szódabikarbónát, a tejfölt és a folyékony mézet... Osszedolgozod jó alaposan... És 4copot s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát lereszeljük, meghintjük fahéjjal és édesítjük. Hozzáadjuk a tojást, mákot, útifűmaghéjat, mazsolát, és ha szükséges még édesítőt. Formába öntjük (pici kuglóf forma), és kb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy habzsák, vagy zacskó sarkát levágjuk, beletöltjük a nutellát, és egy sütőpapírra kb. 2 centis halmokat nyomunk belőle. (kb. 20-22 db-ot) Fagyasztóba tesszük, amíg megdermed (kb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA banán végeit levágjuk. Párolóedényben 5 percig pároljuk. A belseje sárga lesz. Amíg párolódik, elkészítjük az öntetet: a liszet, a cukrot, a fahéjat elkeverjük egy fazékban. Rá...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű