menu

Családireceptkönyv.hu

Szaloncukor


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A vajkaramellához:

20 dkg vaj
30 dkg barna nádcukor
2,5 dl zsíros tejszín
csipet só
1 vaníliarúd


A marcipánhoz:

20 dkg blansírozott mandula
10 dkg porcukor
1-2 ek hideg víz
1/2 narancs reszelt héja


A feketeribizlihez:

15 dkg fagyasztott feketeribizli
2 ek cukor


A csokoládébevonathoz:

20 dkg legalább 60% kakaótartalmú étcsokoládé

Elkészítés:


A vajkaremallához a vaníliarúd magjait kikaparjuk és az összes többi hozzávalóval együtt közepes lábosba tesszük. Mérsékelt láng felett a forrástól számított 40 perc alatt,gyakori kevergetés mellett, sűrűre főzzük. Egy 10 x 25 cm-es műanyag doboz aljára több réteg alufóliát teszünk (hogy ne húzza össze a forró karamell a doboz alját), ezt leterítjük sütőpapírralés beleöntjük a masszát. Hagyjuk kihűlni, majd éjszakára a hűtőbe tesszük. Ezutánfeldaraboljuk és megformázzuk.
A marcipánhoz a mandulát finomra daráljuk és összekeverjük a porcukorral. Két részre osztjuk. Az egyikhez annyi vizet adunk, hogy formázható marcipánmasszát kapjunk és belereszeljük 1/2 narancs héját. Lehűtjük, majd feldaraboljuk és megformázzuk. A másik feléből lesz a feketeribizlis marcipán.

Ehhez a feketeribizlit kis lábosba tesszük és az 2 ek cukorral alacsony lángon egészen sűrűre főzzük. Botmixerrel pürésítjük, hagyjuk kihűlni. A maradék cukros mandulához keverjük. Lehűtjük, majd feldaraboljuk és megformázzuk.

A csokoládébevonathoz a csokoládé 2/3 részét kis darabokra vágjuk, közepes tálba tesszük és vízgőz felett, közepesen alacsony lángon felolvasztjuk. A maradék csokoládét nagyon finomra vágjuk. Az olvasztott csokoládét levesszük a gőzről és hozzákeverjük a maradék csokoládét, simára, fényesre keverjük. és azonnal mártani kezdjük a szaloncukrokat.

Az előre megformázott töltelékeket a csokoládéba mártjuk, lehúzzuk róla a felesleget a sütőpapírral bélelt tálcára tesszük. Hagyjuk, hogy a csokoládé megdermedjen (hűtőbtéve ez a folyamat felgyorsítható). Selyempapírba csomagoljuk és dobozba tesszük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Feketeerdő rolád
Feketeerdő rolád

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral vagy kivajazzuk és lisztezzük. Az egész tojásokat a cukorral és a sóval kb 10-12 perc alatt jól kihabosítjuk, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mentett
Csokis keksz őzgerincbe
Csokis keksz őzgerincbe

A rámát,porcukrot,tojásokat,kakaót,csoki pudingot gőz fölött összemelegítjük.A gázról levesszük hozzáadjuk a kekszet,diót.Az őzgerincformát kibéleljük fóliával majd a töltelékünket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vaníliapudingos szelet
Vaníliapudingos szelet

A lisztet elmorzsoljuk a rámával, majd a többi hozzávalót is beletesszük. Jól összegyúrjuk, négy részre osztjuk. Jó vékony lapokat nyújtunk mind a négy gombócból. Előmelegített 16...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Mirinda szelet
Mirinda szelet

A tojások sárgáját, porcukorra kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, az olajat, a sütőport, a tojás fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk, és sütjük. Krém: A margarint a...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk