Családireceptkönyv.hu

Szaloncukor


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A vajkaramellához:

20 dkg vaj
30 dkg barna nádcukor
2,5 dl zsíros tejszín
csipet só
1 vaníliarúd


A marcipánhoz:

20 dkg blansírozott mandula
10 dkg porcukor
1-2 ek hideg víz
1/2 narancs reszelt héja


A feketeribizlihez:

15 dkg fagyasztott feketeribizli
2 ek cukor


A csokoládébevonathoz:

20 dkg legalább 60% kakaótartalmú étcsokoládé

Elkészítés:


A vajkaremallához a vaníliarúd magjait kikaparjuk és az összes többi hozzávalóval együtt közepes lábosba tesszük. Mérsékelt láng felett a forrástól számított 40 perc alatt,gyakori kevergetés mellett, sűrűre főzzük. Egy 10 x 25 cm-es műanyag doboz aljára több réteg alufóliát teszünk (hogy ne húzza össze a forró karamell a doboz alját), ezt leterítjük sütőpapírralés beleöntjük a masszát. Hagyjuk kihűlni, majd éjszakára a hűtőbe tesszük. Ezutánfeldaraboljuk és megformázzuk.
A marcipánhoz a mandulát finomra daráljuk és összekeverjük a porcukorral. Két részre osztjuk. Az egyikhez annyi vizet adunk, hogy formázható marcipánmasszát kapjunk és belereszeljük 1/2 narancs héját. Lehűtjük, majd feldaraboljuk és megformázzuk. A másik feléből lesz a feketeribizlis marcipán.

Ehhez a feketeribizlit kis lábosba tesszük és az 2 ek cukorral alacsony lángon egészen sűrűre főzzük. Botmixerrel pürésítjük, hagyjuk kihűlni. A maradék cukros mandulához keverjük. Lehűtjük, majd feldaraboljuk és megformázzuk.

A csokoládébevonathoz a csokoládé 2/3 részét kis darabokra vágjuk, közepes tálba tesszük és vízgőz felett, közepesen alacsony lángon felolvasztjuk. A maradék csokoládét nagyon finomra vágjuk. Az olvasztott csokoládét levesszük a gőzről és hozzákeverjük a maradék csokoládét, simára, fényesre keverjük. és azonnal mártani kezdjük a szaloncukrokat.

Az előre megformázott töltelékeket a csokoládéba mártjuk, lehúzzuk róla a felesleget a sütőpapírral bélelt tálcára tesszük. Hagyjuk, hogy a csokoládé megdermedjen (hűtőbtéve ez a folyamat felgyorsítható). Selyempapírba csomagoljuk és dobozba tesszük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Babi
Salam de biscuiti cu rahat
Salam de biscuiti cu rahat

Rupem biscuitii bucatele iar rahatul il taiem cubulete. Punem intr-un vas pe foc laptele, rahatul si ciocolata si lasam sa dea 2-3 clocote. Dam deoparte si adaugam cacao amesteca...

Elkészítési idő: 20
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csuri
Banános-zabpelyhes keksz
Banános-zabpelyhes keksz

- Először is melegítsd be a sütőt 180-200 fokra, - A keverőtálba tedd bele a 10 dkg-nyi zabpelyhet, - az összetört banánt, - szórd rá a fahéjat, jöhet bele a mazsola. - Kb-...

Elkészítési idő: 1/2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Babi
Csokis túrós megyes sütemény
Csokis túrós megyes sütemény

A cukrot a langyos tejben felolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat. A lisztet egy tálban a Na-bikarbonáttal és a reszelt csokival elvegyítjük, majd a tejet rátöltjük, hozzáadjuk a toj...

Elkészítési idő: 25
Nehézség: Közepes
share
Barackos - Barackos süti - OK
Barackos - Barackos süti - OK

1. A vajat vagy margarint habosra keverjük, majd egyenként - mindig egy kis cukorral - hozzákeverjük a tojások sárgáját, minden adag után pár percig keverve. 2. Végül hozzátess...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk