(kb. 6 db kisebb táskához)
10 dkg tápióka keményítő
5 dkg nyílgyökérpor
8 dkg kókuszliszt
1,5 dkg útifűmaghéj
5 dkg erythritol (porcukor állagú)
1 tk. szódabikarbóna
2,7 dl forró víz
3 dkg kókuszolaj
1 ek. citromlé
+
kókuszolaj a sütéshez
A töltelékhez:
2 kisebb alma hámozva, apróra vágva
fél dl víz
2 ek. citromlé
3-4 ek. erythritol
fahéj ízlés szerint
1 ek. tápióka keményítő
Először a tölteléket készítsd el, hogy legyen ideje kihűlni. Az almákat hámozd meg, vágd apróra. Keverd össze a vízzel, citromlével, add hozzá az édesítőt és a fahéjat. Alacsony lángon párold meg, de ne főzd szét. A végén szórd meg a tápióka keményítővel, keverd el, majd tedd félre kihűlni. A tésztához a száraz hozzávalókat vegyítsd el egy tálban. A forró vízben oldd fel az olajat, add hozzá a citromlevet és keverés közben öntsd a száarz hozzávalókhoz. Gyorsan kevergesd egy kanállal, pár másodperc alatt összeáll a tészta gombócba. Hagyd kicsit hűlni, majd oszd a tésztát kétfelé, így könnyebb vele dologozni, lisztezett felületen nyújtsd olyan vékony téglalap formára, amilyenre tudod. Összesen 6 darab lett nekem az egészből,de ez attól is függ mekkorákat készítesz. A tészta egyik oldalára tegyél az alma töltelékből kis halmokat egymás mellé, de hagyj ki helyet közöttük. Hajtsd rá a tészta másik oldalát, a töltelék körül nyomogasd össze a tésztát, majd vágd fel. A tészta széleit még egyszer jó erősen nyomd össze, hogy ne váljon szét sütés közben, rá is hajtogathatod korben és villával nyomkodd le a széleit. Közepesen forró olajban süsd szép aranysárgára mindkét oldalát, majd szedd papírtörlőre. Forrón ne kóstold meg, mindenképpen várd meg, míg langyosra hűl.
Troll
Nagyon gyors és egyszerű süti, 30-35 perc alatt kész. Kapcsold be a sütőt, hogy felmelegedjen kb. 200-220 fokra. Vajazd ki a tepsit. A meghámozott almákat reszeld le, fahéjas cu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat válaszd ketté. A sárgákat a cukorral keverd habosra, majd folytonos kevergetés mellett öntsd a forró tejbe. A fehérjéket verd kemény habbá, és mikor forr a vaníliás c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A liszteket átszitáljuk, és a margarinnal elmorzsoljuk. ◾️Hozzáadjuk a vanillint, a sót, a tejfölt és az édesítőt majd összegyúrjuk. ◾️Kb. 1 órára hűtőbe tesszük. ◾️Ha kivessz...
Elkészítési idő: 90 Nehézség: KözepesA tortához először az édesburgonyát négyfelé vágjuk, 180 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük, majd kikanalazzuk a húsát, és aprítóban pürésítjük. A kókuszolajat vízgőz föl...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz