(kb. 6 db kisebb táskához)
10 dkg tápióka keményítő
5 dkg nyílgyökérpor
8 dkg kókuszliszt
1,5 dkg útifűmaghéj
5 dkg erythritol (porcukor állagú)
1 tk. szódabikarbóna
2,7 dl forró víz
3 dkg kókuszolaj
1 ek. citromlé
+
kókuszolaj a sütéshez
A töltelékhez:
2 kisebb alma hámozva, apróra vágva
fél dl víz
2 ek. citromlé
3-4 ek. erythritol
fahéj ízlés szerint
1 ek. tápióka keményítő
Először a tölteléket készítsd el, hogy legyen ideje kihűlni. Az almákat hámozd meg, vágd apróra. Keverd össze a vízzel, citromlével, add hozzá az édesítőt és a fahéjat. Alacsony lángon párold meg, de ne főzd szét. A végén szórd meg a tápióka keményítővel, keverd el, majd tedd félre kihűlni. A tésztához a száraz hozzávalókat vegyítsd el egy tálban. A forró vízben oldd fel az olajat, add hozzá a citromlevet és keverés közben öntsd a száarz hozzávalókhoz. Gyorsan kevergesd egy kanállal, pár másodperc alatt összeáll a tészta gombócba. Hagyd kicsit hűlni, majd oszd a tésztát kétfelé, így könnyebb vele dologozni, lisztezett felületen nyújtsd olyan vékony téglalap formára, amilyenre tudod. Összesen 6 darab lett nekem az egészből,de ez attól is függ mekkorákat készítesz. A tészta egyik oldalára tegyél az alma töltelékből kis halmokat egymás mellé, de hagyj ki helyet közöttük. Hajtsd rá a tészta másik oldalát, a töltelék körül nyomogasd össze a tésztát, majd vágd fel. A tészta széleit még egyszer jó erősen nyomd össze, hogy ne váljon szét sütés közben, rá is hajtogathatod korben és villával nyomkodd le a széleit. Közepesen forró olajban süsd szép aranysárgára mindkét oldalát, majd szedd papírtörlőre. Forrón ne kóstold meg, mindenképpen várd meg, míg langyosra hűl.
Troll
A vajat hagyd szobahőmérsékleten megpuhulni, majd keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Add hozzá egészben a tojásokat, és alaposan dolgozd össze, a legjobb, ha kézi ha...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA tojássárgáját a porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat és összekeverjük. Majd hozzáadjuk az átszitált lisztet. Majd óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérje habot....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat, a cukrot, és a tojást kikeverjük, majd a pürésített vagy villával összetört banánt hozzáadjuk. Ha késes aprítót használunk, akkor az eddigi hozzávalók mehetnek bele egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű