1/2 liter tej
7 dkg cukor
5 dkg vaj
12 dkg gríz
3 tojás
10 dkg meggy
csipetnyi fahéj
A tejet a vajjal felmelegítjük, majd hozzáöntjük a grízt és
1 percig forraljuk,amíg be nem sűrűsödik.Levesszük a
tűzről és félretesszük hűlni.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.
( pici vanília is mehet bele)
A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
Először a sárga masszát keverjük a tejbegrízhez, majd óvatosan
beleforgatjuk a tojáshabot is.
Kivajazott tortaformába öntjük. ( 18 cm-es)
Elkészítjük a tetejére meggy kompótot: ehhez a fagyasztott meggyet egy 1 ek. cukorral és a csipet fahéjjal néhány percig
melegítjük, míg pici levet enged, és a meggy felolvad.
(konzerv meggyből is készülhet, vagy hamarosan frissből smile hangulatjel
A torta tetejére öntjük, és előmelegített 180 fokos sütőben
40 percig sütjük.
Hidegen az igazi!
A szalalkálit a hideg tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes anyag hozzáadásával könnyen dolgozható tésztát gyúrunk. 3 lapban kisütjük. Töltelék:...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát a hozzávalókból kevés tejjel összeállítjuk, négy részre osztjuk, és a lapokat megsütjük (nem kell hogy színe legyen, mert akkor kemény lesz a tészta). A krémhez a liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Golyókat formálunk, tetejüket csokival bevonjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészitése felverjük a tojások fehérjét kemény habbá a -25 dkg porcukorral -egyenként beledolgozzuk a 6 tojássárgáját -ovatosan a 20 dkg darált dió + 5 dkg zsemlemorzsa...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: Közepes