Tészta:
50 dkg liszt
25 dkg vaj vagy margarin
12 dkg cukor
Töltelék:
1kg zsíros túró
20dkg cukor
1 csipet só
5 ek rétesliszt
2 vaníliás cukor
2dl zsíros tejföl
A kenéshez:
2dl házi baracklekvár
A tetejére:
6 tojás fehérje
30 dkg porcukor
1 csipet só
5ml víz
A vajat megolvasztjuk.
A cukrot a liszttel elkeverjük és hozzá adjuk az olvasztott vajat.
Jól gyúrható tésztát kapunk.
Nejlon zacskóba hűtőbe tesszük 1 órára.
A túrót a cukorral,vaníliás cukorral,csipet sóval,tejföllel,rétesliszttel kikeverjük.
A tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk(én a gázsütő tepsijét használom)
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és elősütjük,,hogy ma tészta ne legyen nyers.Kivesszük a sütőből,megkenjük baracklekvárral.Hagyjuk had szikkadjon kicsit.
Közben cukorszirupot főzünk,felverjük a tojás fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.A forró cukorszirupot fokozatosan adagolva habverővel hozzáadjuk.
A túróval megkenjük a lekváros tésztát.
A tojáshabot habzsákba töltjük és a sütemény tetejére nyomjuk tetszés szerint.
Előmelegített sütőbe tesszük és kis lángon kb.20 percig sütjük.Illetve amíg a tojáshab elkezd megszilárdulni és a túró is megsült.
A tészta hozzávalóit összeturmixoljuk, torta formába lapítjuk és 10 perc alatt készre sütjük (200 fokon, előmelegített sütőben). Közben elkészítjük a 2 málnás réteget: 1. Má...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes180 fokra előmelegítjük a sütőt. A túrót villával összetörjük, majd az áfonya kivételével az összes hozzávalót összekeverjük. A masszát egy kivajazott és keményítővel megszórt 24...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet sóval, sütőporral és a feldarabolt margarinnal elkeverjük. A tojássárgáját, a cukrot, a reszelt citromhéjat hozzáadjuk, összegyúrjuk. Ha száraz, akkor tehetü...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Könnyű