40 dkg liszt
5 dkg cukrozatlan kakaópor
5 dkg kókuszreszelék
50 ml olaj
6 dl víz
2 evőkanál cukor
csipetnyi só
fél teáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál citromlé
3 dl cseresznyelekvár
A tetejére:
15 dkg étcsokoládé
3 evőkanál olaj
5 evőkanál főtt kávé (cukor nélkül)
5 dkg mandula
A lisztet, a kókuszreszeléket, a kakaóport, a cukrot és a sót összekeverjük, hozzáadjuk a szódabikarbónát, majd erre kerül a citromlé. Jól összedolgozzuk és a vizet is beleöntjük. ezt követően a lekvárt is belekeverjük a tésztába. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és 180 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Amikor megsült, hagyjuk hűlni, majd négyzetekre szeleteljük. A csokoládét felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat és a kávét, bevonjuk vele a sütiket. Megszórjuk a mandulával, lehűtjük és már kínálhatjuk is.
Krém -a pudingport megfőzzük a tejjel ,belekavarjuk a kétféle cukrot meg az 5 dkg vajat -hűlni hagyjuk, végül beledolgozzuk a krémsajtot vagy a vajat --a krémet két részre osztj...
Elkészítési idő: 301.A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd négy részre osztjuk és egyenként vékony téglalapot nyújtunk (32 ×20 cm). 175 C-ra előmelegített sütőben, zsírozott, lisztezett tepsi hátul...
Elkészítési idő:A csokoládét olvasszuk fel gőz fölött, majd keverjük hozzá a gyömbért és a tejszínt. Hűtsük le. A 10 dkg cukorból és a vízből főzzünk szirupot, melegítsük 110 °C-ra. Közben verj...
Elkészítési idő: