Családireceptkönyv.hu

Őszibarack és Szilva


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:

75 dkg liszt
20 dkg zsír
25 dkg porcukor
5 egész tojás
2 csomag sütőpor
1,5 dl tej

Töltelék:

20 dkg margarin
30 dkg porcukor
2 dkg kakaó
1 dl rum

A bevonathoz:

kristálycukor
2 tojás fehérje
piros kék ételszínezék

Elkészítés:


tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és kb 30 grammos ovális formákra alakítjuk a darabokat. A tepsibe ne rakjuk szorosan egymás mellé őket, mert megnőnek kissé.

180 fokon, 15 percig sütjük, majd kivétel és kihűlés után minden darab közepét kivájjuk, és a kapott morzsalékhoz hozzáadjuk a margarint porcukrot, rumot, kakaót.

A kapott masszát visszatöltjük a kivájt darabokba, és kettőt-kettőt összeragasztunk. A tojás fehérjét felverjük, az ételszínezéket pedig úgy keverjük össze, hogy kapjunk egy világosabb és egy sötétebb bordós színt amilyen a szilva színe.

A kikevert színt összekeverjük a tojásfehérjével majd ezzel a kétféle színnel bekenegetjük a szilvákat, egy egy darab bekenése után rögtön beleforgatjuk kristálycukorba, és már kész is.
Tipp:

A recept a Nagymamám receptje szerint készült, de mivel az Ő idejében még nem volt ételszínezék a színezést Ő vérnarancs aromával oldotta meg. A “szilvává alakítás” a saját “találmányom”. Csak nagyon türelmes embereknek ajánlom az elkészítését! :)

Őszibarack és Szilva

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mákosguba
Mákosguba

Az élesztőt 1 deci langyos tejben fölfuttatjuk. a tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal simára keverjük, az előzőekhez adjuk, majd a liszttel, sóval és a maradék tejjel könn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
BAJOR DIÓ (karamellizált dió)
BAJOR DIÓ (karamellizált dió)

Egy serpenyőben megpirítjuk a diót. Semmit nem kell alá tenni, csak folyamatosan kavargatni. Amikor kezd leválni a vékony héja, és illatozik is, leveszem a tűről, és óvatosan áttöl...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Pocky
Pocky

A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tejfölt és annyi vizet, hogyjól gyúrható tésztát kapjunk. 11 egyenlő részre osztjuk (vagy amennyire sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Nutellás - Mogyorókrémes piskótatekercs
Nutellás - Mogyorókrémes piskótatekercs

1. A piskótát kitekerve megkenjük szoba hőmérsékletű Nutella mogyorókrémmel, majd feltekerjük. 2. Hűtőbe tesszük, és amikor jó hideg, kívülről is bekenjük Nutellával. Így a mog...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk