Hozzávalók:
2 tojás
10 evőkanál cukor
8 evőkanál olaj
10 evőkanál tej
1 teáskanál sütőpor
55 dkg liszt
csipet só
A krémhez:
1 liter tej
20 dkg cukor
8 evőkanál liszt
2 tojás
20 dkg vaj
1 citrom reszelt héja
citromaroma
vaníliaaroma
A tojást a cukorral, a tejjel és az olajjal kikavarjuk. A lisztet és a sütőport is beletesszük, meggyúrjuk a tésztát. Ha ragacsos, adunk hozzá még egy kevés lisztet. Amikor összeállt, fóliába csomagoljuk és egy órán át hűtőben pihentetjük, majd négy részre osztjuk. Egy 25 x 35 cm-es tepsi hátulját megkenjük vajjal, ezen kinyújtjuk a lapot és 180 fokos sütőben 12 perc alatt megsütjük. Minden lappal így járunk el. Megcsináljuk a krémet. A tej felét a cukorral feltesszük főni. A tojást és a lisztet a tej másik felével kikavarjuk, majd hozzáöntjük és folyamatos kavargatás mellett besűrűsödésig főzzük. Miután levettük a tűzhelyről, a citrom és a vanília aromával ízesítjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. Kihűtjük, a habosra kavart vajhoz kanalazzuk és alaposan összedolgozzuk. Hűtőbe tesszük egy órára. Amikor a lapok is kihűltek, megkenjük a krémmel. A tetejét is bevonjuk vele. A maradék krémet habzsákba tesszük és ezzel díszítjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
A tésztához valókat kikeverjük, és kikent, kilisztezett tortaformába terítjük, majd a keksz-morzsával beszórjuk. Az almákat meghámozzuk, szeletekre vágjuk és egyenletesen elosztva...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA hozzávalókat egy nagyobb, mikrózható bögrében vagy müzlis tálban a fenti sorrendben jól összekeverjük. Mikróban teljes fokozaton 3 perc alatt megsütjük. Frissen, melegen pl. va...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz21 dkg. margarint,31 dkg. lisztet, 10 dkg. porcukrot, 3 tojás sárgáját összegyúrtam,sütőpapírral bélelt (26x36)cm-es tepsibe belesimítottam, ribizlilekvárral megkentem, de jó a mál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A meggyet kimagozzuk, a levét leöntjük róla. 2. A babapiskótát nylon zacskóba tesszük, és durvára törjük. 3. A csokit durvára aprítjuk, és mindkettőt a meggyhez keverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű