40 dkg liszt
25 dkg margarin
8 evk. víz
2 evk. ecet
csipet só
- Gyúrjuk össze a hozzávalókat
- Egy éjszakát pihentessük
- Másnap kiszaggatjuk kör alakú sütemény szaggatóval
- Lekvárral töltjük (szilva, meggy...kevésbé folyékony)
- Előmelegített sütőben 180 fokon enyhén aranybarnára sütjük
- Még melegen porcukorba forgatjuk
Az élesztőt a cukorral és kb 1 dl tejjel felfuttatom. Egy tálba öntöm a lisztet, a közepébe egy mélyedést csinálok, abba beleütöm a tojásokat, hozzáadom az olajat, a sót, a vajat m...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejszínes töltelékhez: A tejszínes töltelékhez a tejszínt a cukorral felforraljuk, majd kihűtjük. Ezt követően a vajat habosra keverjük a vanília aromával. Folyamatos keverés...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKeményre verjük fel a tojásfehérjét egy csipet sóval. Kb. A felénél amikor már majdnem jó a hab, hozzáadjuk a porcukor felét, és tovább verjük kb. 3-4 percig még, amíg a porcukor t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy tálban keverjük össze a felvert feltöltéssel, sűrített tej, gyümölcslé és lelkesedés. Öntsük az előkészített kéreg és fagyasztva 3-5 órán át, vagy amíg a cég. * Ha a cook...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű