A torta alja:
Egy fél csésze mandulalisztet keverj el 1-2 teáskanál édesítőszerrel és 1 teáskanál fahéjjal.
Ha gondolod, feldobhatod egy kis apróra vágott vagy forgácsolt dióval.
A krém:
2 csésze zsírszegény ricotta sajt (ha nehezen tudod beszerezni, nyugodtan helyettesítheted mascarpone sajttal)
1 csésze zsírszegény krémsajt
1 csésze zsírszegény túró
4 db tojás
3 teáskanál édesítőszer
1/3 csésze mandulaliszt
1,5 teáskanál vanília kivonat
1,5 teáskanál mandula kivonat
1 evőkanál citrom vagy narancslé
0,5-1 teáskanál citrom vagy narancs reszelt héj.
Forrás: http://www.vitalzone.hu/alakkimelo-sajttorta-cukorbetegeknek-is.html#ixzz3qvoUNHFy
Melegítsd elő a sütőt 375 Celsius fokra. A sütőformát permetezd be olaj sprayvel vagy kend be egy kis margarinnal. A mandulalisztes diós keveréket nyomkodd szét a tortaforma alján.
Ezután tedd a többi hozzávalót egy keverő tálba és dolgozd össze úgy, hogy egy sima masszát kapj. Öntsd bele ezt is a tortaformába és süsd 25 percig. Vedd ki a sütőből és várd meg, amíg szobahőmérsékletűre kihűl. Csak ezután öntsd le az elkészített öntetek valamelyikével.
Forrás: http://www.vitalzone.hu/alakkimelo-sajttorta-cukorbetegeknek-is.html#ixzz3qvp3tfB1
Feltét ötletek
Kakaó:
Tegyen 1 evőkanál cukrozatlan kakaóport egy szitába, és szórd be vele a hűtött sajttortát. A kakaópornak kesernyés íze van, ezért ha nem szereted, ízesítheted édesítőszerrel is.
Gyümölcs:
A gyümölcs tökéletes dekoráció egy tortához. A pirosló málna és zöld kivi egy igazán izgalmas kombináció. Ha kidíszítetted vele a torta tetejét torta zselatinnal fényessé varázsolhatod.
Eper szósz:
1 bögre fagyasztott (kiolvasztva) vagy friss eper. 1 vagy két evőkanál cukor, vagy ennek megfelelő édesítőszer. Néhány csepp lime vagy citrom lé. Tegye az összes hozzávalót egy turmixgépbe és pürésítse össze. Ha nagyon sima mártást szeretnél, szűrd le egy szitán a magokat.
Forrás: diabeteshealth.com
Forrás: http://www.vitalzone.hu/alakkimelo-sajttorta-cukorbetegeknek-is.html#ixzz3qvoh8ogd
Előkészítés: A sütőt 130 fokra előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tojásfehérjéket az ecettel, keményítővel, vaníliás cukorral és porcukorral kemény habbá verjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskóta készítése: A tojásfehérjéket a vízzel habbá verjük,hozzá adjuk a cukrot ,majd keményre verjük. A tojás sárgákat hozzá keverjük,majd a kakaóval,sütőporral elkevert liszt...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA sárgarépát reszeljük le egy kisebb lyukú reszelőn. Az almát főzzük puhára, majd pépesítsük. A lisztet keverjük össze a szerecsendióval, az őrölt fahéjjal, a reszelt citromhéjjal...
Elkészítési idő: 15 elők.+25 Nehézség: KönnyűA mézet felmelegítjük, elkeverjük benne a porcukrot. Ha már langyos, belekerül a zsír, tejfel, tojássárga és a fűszerekkel elkevert liszt. 2 órát pihentetjük. ( a tészta elég lágy...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes