Hozzávalók:
30 dkg kakaós keksz
5 dkg mazsola
5 dkg mogyoró
10 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
1 dl tej
2 evőkanál cukor
A tetejére:
25 dkg tejcsokoládé
2 teáskanál vaj
20 db. bonbon
Elkészítése:
A kekszet ledaráljuk és egy tálba tesszük a felaprított mogyoróval és a mazsolával együtt. A vajat a csokoládéval felolvasztjuk, a tejet és a cukrot hozzáadjuk és összekavarjuk, majd ráöntjük a kekszre. Alaposan összedolgozzuk. Ha a massza nagyon sűrűnek tűnik, egy kevés tejet még adhatunk hozzá. Lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk. A tejcsokoládét felolvasztjuk, a vajat belekavarjuk és a kekszes alap tetejére simítjuk. A bonbonokat a csokoládéba nyomjuk, hogy beletapadjanak. Használhatunk helyette diót is. Hűtőbe tesszük és mikor a csokoládé megszáradt, szeletelhetjük is.
Az epret megmossuk, megtisztítjuk. A túrót összetörjük, és a tejföllel együtt egy tálba öntjük, összekeverjük. Ízesítjük cukorral, vaníliás cukorral, citromlével, a reszelt citrom...
Elkészítési idő:Az első réteg elkészítése: A hozzávalókat összekeverjük, és egy magas peremű edénybe tömködjük. Jól lelapítjuk, mivel nem sütjük meg, és meg kell, hogy tartsa a töltelékeket....
Elkészítési idő:Felteszed a vajat és a porcukrot és kevergetve felforralod aztán beleteszed a kakaóport is. Mikor szépen elolvadt akkor leveszed a tűzről és belekeversz 1 ek lisztet és 1 ek olaja...
Elkészítési idő: 10 perc