4 tojás sárgája
50 dkg málna
3 dl habtejszín
2 dl tej
15 dkg cukor
A málnát megmossuk és a cukor felével együtt robotgépbe öntjük és pépesítjük. A tojások sárgáját kikavarjuk a maradék cukorral, belekeverjük a tejet és kis lángon elkezdjük főzni. Addig főzzük amíg besűrűsödik, folyamatosan kavargatni kell. Mikor elkészült kihűtjük. A tejszínt felverjük és összedolgozzuk a kihűlt krémmel és a málna péppel, majd 3 órára fagyasztóba tesszük és már kész is a mennyei házi fagyi. Friss málnával kínáljuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük és egy minimum 30 cm hosszú, 11 cm széles és 7 cm magas vekniformát sütőpapírral bélelünk. A vajat, porcukrot, sót, olajat és vaníliás cukrot egy r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kiflit felkarikázzuk és 200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megpirítjuk. Összekeverjük a langyos tejet a mákkal, porcukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal...
Elkészítési idő: 20-25 perc Nehézség: KönnyűA lisztet tálba szitáljuk, és elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és a kakaóval. Egy másik, nagyobb tálba beleütjük a tojást, és kicsit felhabosítjuk. Hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, majd egy picit állni hagyjuk. Érdemes esetleg pár órára hűtőbe tenni, bár én ezt a műveletet kihagytam és azonnal dolgoztam vele. Én nem nyújtottam ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű