Hozzávalók:
5 tojásfehérje
10 dkg cukor
10 dkg darált mandula
egy citromleve
1 teáskanál reszelt citromhéj
3 evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor
A krémhez:
20 dkg vaj
5 dl tej
2 evőkanál liszt
1 evőkanál étkezési keményítő
6 evőkanál cukor
citromaroma
A tetejére:
3,5 dl habtejszín
2 tasak habfix
1 teáskanál reszelt narancshéj
citromaroma
Elkészítése:
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot is hozzáadjuk. A citromlét is belekeverjük, addig verjük a habot, amíg teljesen felveszi a citromlét. A lisztet, a mandulát, a citromhéját és a sütőport összekavarjuk, majd a habhoz adjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és közép meleg sütőben tűpróbáig sütjük. Megcsináljuk a krémet. 3 dl tejet a cukorral felmelegítünk, a maradék 2 dl tejhez kavarjuk a lisztet és a keményítőt. Mikor a tej felforrt, hozzáöntjük a lisztes tejet és folyamatosan kavargatjuk, mikor besűrűsödik, levesszük a tűzről. A vajat kikavarjuk, citromaromával ízesítjük, majd a lehűtött krémet hozzákanalazzuk és összekeverjük. A kihűtött tésztára kenjük. A habot felverjük, hozzáadjuk a narancshéjat és citromaromával ízesítjük, a krém tetejére kenjük és lehűtjük.
Kivajazzuk a tortaformát, majd belerakosgatjuk a babapiskótákat és meglocsoljuk a citrom levével. A túrót, tejfölt, porcukrot, vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját jól összedo...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz1. 2 lepényhez mérve: 5 dkg élesztőt cukros meleg vízben felfuttatok.2 diónyi zsírt elmorzsolok 50 dkg lisztben. 2. Beleteszek 2 tojást, 2 evőkanál tejfölt, pici sót. 3. Pi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzitáld a lisztet egy nagyobb tálba, add hozzá a szódabikarbónát, a sót, és tedd félre egy kicsit. Egy másik edényben keverd össze alaposan az előzőleg mikróban megolvasztott vaj...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű