Hozzávalók:
5 tojásfehérje
10 dkg cukor
10 dkg darált mandula
egy citromleve
1 teáskanál reszelt citromhéj
3 evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor
A krémhez:
20 dkg vaj
5 dl tej
2 evőkanál liszt
1 evőkanál étkezési keményítő
6 evőkanál cukor
citromaroma
A tetejére:
3,5 dl habtejszín
2 tasak habfix
1 teáskanál reszelt narancshéj
citromaroma
Elkészítése:
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot is hozzáadjuk. A citromlét is belekeverjük, addig verjük a habot, amíg teljesen felveszi a citromlét. A lisztet, a mandulát, a citromhéját és a sütőport összekavarjuk, majd a habhoz adjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és közép meleg sütőben tűpróbáig sütjük. Megcsináljuk a krémet. 3 dl tejet a cukorral felmelegítünk, a maradék 2 dl tejhez kavarjuk a lisztet és a keményítőt. Mikor a tej felforrt, hozzáöntjük a lisztes tejet és folyamatosan kavargatjuk, mikor besűrűsödik, levesszük a tűzről. A vajat kikavarjuk, citromaromával ízesítjük, majd a lehűtött krémet hozzákanalazzuk és összekeverjük. A kihűtött tésztára kenjük. A habot felverjük, hozzáadjuk a narancshéjat és citromaromával ízesítjük, a krém tetejére kenjük és lehűtjük.
A babapiskótát vagy piskótatallért finomra őröljük. Hozzákeverjük a kávét, a mascarponét és a porcukrot, majd ízlés szerint alkohollal vagy aromával ízesítjük. Sűrű masszát kell ka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalókat osszekeverem, sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 170 fokra előmelegített sütőbe teszem. Tűpróbáig sütöm (ha kisebb a tepsi, azaz magasabb a tészta, kb. 50 perc, vékony...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz étcsokit tegyük egy műanyag tálba, dobáljuk rá darabokban a vajat. Mikróban olvasszuk meg úgy, hogy 30 másodpercenként átkeverjük, nehogy megégjen a csoki. 2. Keverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb tálba teszünk, 1 dl vizet, 3 evőkanál kakaóport, 5 evőkanál cukrot, 1 Rama margarint elkockázva, 1 cs. vaníliás cukrot, 1 evőkanál zselatint. Addig főzzük, amíg a m...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű