Hozzávalók:
5 tojásfehérje
10 dkg cukor
10 dkg darált mandula
egy citromleve
1 teáskanál reszelt citromhéj
3 evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor
A krémhez:
20 dkg vaj
5 dl tej
2 evőkanál liszt
1 evőkanál étkezési keményítő
6 evőkanál cukor
citromaroma
A tetejére:
3,5 dl habtejszín
2 tasak habfix
1 teáskanál reszelt narancshéj
citromaroma
Elkészítése:
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot is hozzáadjuk. A citromlét is belekeverjük, addig verjük a habot, amíg teljesen felveszi a citromlét. A lisztet, a mandulát, a citromhéját és a sütőport összekavarjuk, majd a habhoz adjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és közép meleg sütőben tűpróbáig sütjük. Megcsináljuk a krémet. 3 dl tejet a cukorral felmelegítünk, a maradék 2 dl tejhez kavarjuk a lisztet és a keményítőt. Mikor a tej felforrt, hozzáöntjük a lisztes tejet és folyamatosan kavargatjuk, mikor besűrűsödik, levesszük a tűzről. A vajat kikavarjuk, citromaromával ízesítjük, majd a lehűtött krémet hozzákanalazzuk és összekeverjük. A kihűtött tésztára kenjük. A habot felverjük, hozzáadjuk a narancshéjat és citromaromával ízesítjük, a krém tetejére kenjük és lehűtjük.
A tésztához való anyagokat összegyúrjuk és zsírozott tepsi alján 3 lapot sütünk. A krémhez való anyagokból sűrű krémet főzünk. Ha teljesen kihűlt összekeverjük a habosra kevert...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMindent kimérek és egy késes aprítóba teszem. Addig keverem, míg egynemű masszát kapok. Felteszek olajat melegedni, előkészítem a fahéjas porcukrot. Készítek ki egy tálkába vizet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet apróra törjük, közben a cukrot, a kakaót, a vajat és a tejet összekeverjük. Tűzhelyen meglangyosítjuk, hogy eldolgozható legyen, de nem kell felforrósítani! Majd az egész...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojást, a zsírt, a tejet, a mézet, a cukrot és a fahéjat lábasba rakjuk, és lassú tűzön állandó keverés mellett simára keverjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet és a beleke...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes