500 ml habtejszín
400 ml édesített tej
ízesítés mindenki saját ízlése szerint
500 ml hideg habtejszínt verjünk kemény habbá, majd adjunk hozzá 400 ml édesített sűrített tejet, és keverjük össze.
Ha ezzel megvagyunk, jöhet az ízesítés. Ahogy a kedvünk tartja, adhatunk hozzá pürésített gyümölcsöt, vagy olvasztott csokit, akár karamellt is.
Végül tegyük a krémet egy megfelelő edénybe, fedjük le és rakjuk be a fagyasztóba legalább 6 órára. Amint megfagyott, már kanalazhatjuk is az édességet.
Elkészítése: A tojássárgáját fehéredésig kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a tejet és vízgőz fölött tejföl sűrűségű krémmé főzzük, majd lehűtjük. A zselatint 0,5 dl vízben feloldju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztót egy kevés porcukorral fél deci langyos tejben elkeverjük és langyos helyen megkelesztjük. A lisztben elkeverjük a sót, a 3 dkg porcukrot, beleöntjük a langyos tejben el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a porcukrot, majd a két tojással gyorsan összedolgozzuk. Három részre osztjuk, majd 20 percig hagyjuk pihenni. A tészta egyik harmadát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz ananászt leszűrjük, a húsát apró darabokra vágjuk. A pudingport 2 dl tejben elkeverjük, majd az ananászlével megfőzzük. Kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű