25 dkg kukorica liszt ( ez olyan mint a finom liszt, ne darás legyen)
10 dkg finom liszt , ( fehér)
10 gr sütőpor
4 tojás
16 dkg cukor , 4 ek víz
2 tasak vaníliás cukor,
csipet só
1 dl olaj
50 gr olvasztott vaj
4 dl yoghurt
A tojások sárgáját habosra kavarjuk a cukorral és a 4 kanál vízzel. Hozzá adjuk a vajat, olajat, csipet sót, yoghurtot, vaníliát, és a liszteket a sütőporral. A végén belekavarjuk óvatosan a tojásfehérje keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon kb 35-40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük ha kész. A teteje szép barna lesz. Pár perc hűlés után a tetejére porcukrot szórunk.
( A tepsi 22x32 cm amibe sütöttem).
Könnyű az elkészítése. És finom. Legalábbis nekünk ízlett
A sütőt előmelegítjük. Előkészítünk két nagy tepsit, aminek megfordítva az alját beterítjük sütőpapírral, vagy egy kicsit meglisztezzük. Ezeken fogjuk megsütni a lapokat. A tészt...
Elkészítési idő: 1 óraAz almákat hámozzuk meg, majd reszeljük le. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a lisztet, a sütőport, a diót és a reszelt almát. Jól összek...
Elkészítési idő: 1 óraA kihűlt tésztát annyi vajjal és sajtkrémmel keverjük ki, amennyitől a tészta puha, formázható, de nem szétfolyós lesz. Akkor jó, ha a megformázott golyó 20 perc után sem veszíti e...
Elkészítési idő: 1,5 óra