25 dkg kukorica liszt ( ez olyan mint a finom liszt, ne darás legyen)
10 dkg finom liszt , ( fehér)
10 gr sütőpor
4 tojás
16 dkg cukor , 4 ek víz
2 tasak vaníliás cukor,
csipet só
1 dl olaj
50 gr olvasztott vaj
4 dl yoghurt
A tojások sárgáját habosra kavarjuk a cukorral és a 4 kanál vízzel. Hozzá adjuk a vajat, olajat, csipet sót, yoghurtot, vaníliát, és a liszteket a sütőporral. A végén belekavarjuk óvatosan a tojásfehérje keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon kb 35-40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük ha kész. A teteje szép barna lesz. Pár perc hűlés után a tetejére porcukrot szórunk.
( A tepsi 22x32 cm amibe sütöttem).
Könnyű az elkészítése. És finom. Legalábbis nekünk ízlett
1. A tésztát piskóta módra kell kikeverni, majd sütőben megsütni. 2. Ha megsült, félbe kell vágni, és a kikevert krémmel megtölteni. 3. Porcukorral a tetejét megszórni, hűt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy nagyobb tálban rétegezzük a piskótát (kisebb darabokra tördelve), vagy a rumos tejbe mártott babapiskótát az elkészített pudingot és tetszés szerint gyümölcsöt, vegyesen, va...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk,azután a kovásszal,a tojássárgákkal,a porcukorral,az olvasztott margarinnal,a sóval és citromhéjjal ízesítve a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszint a csokit a cukrot addig forraljuk mig a csoki el nem olvad. A zselatint a leirása szerint hozzáadjuk. Poharakba töltjük és hagyjuk kihűlni, pár órára hűtőbe tesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű