1és3/4 bögre liszt
3/4 tk szódabikarbóna
1/4 tk só
3/4 tk örölt fahéj
3/4 bögre cukor
2 lágyan felvert tojás
1/2 bögre olaj
1 tk vanília aroma/vagy 2 cs.vaniliás cukor/
1 bögre tört dió
2 1/2 bögre reszelt alma
A lisztet,szódabikarbónát,sót,és fahéjat összeszitáljuk egy edénybe,majd hozzáadjuk a cukrot.
a tojást és az olajat összekeverjük a vanília aromával,majd a lisztes keverék közepébe öntjük.Belekeverjük a diót és az almát is.
A masszát muffin-formába kanalazzuk,a formákat 3/4-ig töltve.190 C-on 15-20 percig sütjük.
A mazsolát 1-2 órára beáztatjuk a rumba.A vajat,a cukor felét,a tojássárgákat,a diót és a leszűrt mazsolát habosra keverjük annyi tejszínnel,hogy kenhető legyen.A piskóták felét tá...
Elkészítési idő:A vaníliarúd magját kikaparjauk és hozzáadjuk a búzadarához. A héját pedig a tejbe áztatjuk, amit elkezdünk melegíteni. A cukor egyik felét összekeverjük a vaníliás búzadarával,...
Elkészítési idő: 30 percA tojásokat válaszd ketté, majd a fehérjéket verd kemény habbá. A tejet egy nagy lábasban a vaníliás cukorral forrald fel. Ha már picit forr a tej, szaggasd bele a habgaluskákat eg...
Elkészítési idő: