4 tojás
80g őrölt zabpehely
késhegynyi sütőpor
12 g keserű kakaópor
60g nyírfacukor
1 evőkanál napraforgó olaj
A sütőt 180 fokra előmelegítettem. Egy papíros sütőlemezen körberajzoltam a csatos formát. A tojásokat kettéválasztottam, a fehérjéből a nyírfacukor felével laza habot vertem. A sárgáját a cukor másik felével kihabosítottam. A fehérjehabot beleforgattam a sárgájába, óvatosan hozzákevertem a sütőporos, kakaós lisztet és az olajat. A masszát a sütőlemezre tettem és a berajzolt formán körülbelül fél cm-rel átnyúlva, lapot kentem. Az előmelegített sütőbe tettem és megsütöttem
24x37cm-es csatos formához
A lisztet, porcukrot, sót, sütőport összekeverjük, hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű margarint, összedolgozzuk majd hozzáadjuk a tojássárgáját és amennyi tejfölt felvesz. Két részre...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűElőször felszeleteljük az epret és egy edénybe helyezzük az agávé sziruppal és chia maggal, lefedjük és 10 percig pároljuk. Ez alatt a tészta minden hozzávalóját összekeverjük – li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kinyújtjuk, 24 egyforma négyzetté vágjuk. A túró tölteléket elkészítjük. A tészta széleit körbe lekenjük a felvert tojással. Egy evőkanálnyi tölteléket ráhalmo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírt és a mézet egy kisebb lábosban összeolvasztjuk, átöntjük egy közepes méretű keverőtálba, és langyosra hűtjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tojássárgájákat és a reszelt narancshé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű