4 egész tojás
27 dkg cukor
2 dl étolaj
20 dkg liszt
1 kávés kanál fahéj
fél kávés kanál só
2 kávés kanál szódabikarbóna
28 dkg darált dió (egy része lehet durvára vágott is) + egy 2-3 evőkanálnyi durvára vágottat tegyün fére a tetejére
40 dkg sárgarépa részelve apróra
kb 30-40 dkg fejtett meggy lecukrozva - és levétől kinyomva
egy nagyobb tálban kezdjük, minden ebbe kerül bele sorjában.
4 egész tojás + 27 dkg cukor --> kikeverni géppel
2 dl étolaj ---> hozzáadni
20 dkg liszt + 1 kávés kanál fahéj + fél kávés kanál só +
2 kávés kanál szódabikarbóna összekeverni és ezt is hozzáadni.
28 dkg darált diót is belekeverni
40 dkg reszelt sárgarépát is belekeverni
a meggyet is belekeverni.
Kb 23 x 34 cm-es tepsit barna sütőpapírral kibélelni, ebbe beleönteni, és a tetejére lehet a durvára vágott dióból szórni (elhagyható). Kb 180 fokon közel 1 óra sütés. Közben fapálcikával tűpróba a tészta közepén. Amikor kész sötétbarna színű lesz., kb 4 cm magas.
Deszkát a tepsi tetejére tenni, átfordítással kiborítani és a tepsit leemelni, a sütőpapírt lehúzni, ha nem megy, vizes szivaccsal átsímogatni. Ezután egy másik deszkát rátenni és ismét átfordítani, a teteje lesz felül, hűtés után kockákra szeletelni.
A tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen. A víz mennyiségét minden esetben a liszt minősége határozza meg! Az éles...
Elkészítési idő: 3óraLangyos tejben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, elmorzsoljuk benne a margarint, beletesszük a csipetnyi sót, a tojássárgáját és a felf...
Elkészítési idő: 1 óra8 tojásból kakaós piskótát készítettem (tojásfehérjét felvertem, közben adtam hozzá adtam az édesítőt. Óvatosan hozzá kevertem a tojás sárgáját, majd az előzőleg átszitált, sütőpor...
Elkészítési idő: