4 dl mandulatej (más paleo tej is jó)
10 dkg gari (cassava dara)
8 dkg erythritol (ízlés szerint)
15 dkg kesudió
0,8 dl víz
kb 6-7 ek. citromlé
1 vaníliarúd magjai
1 bio citrom reszelet héja
1 nagy ek. útifűmaghéj
A forgatáshoz:
darált mandula,kesudió, dió, mák, stb...
A kesudiót áztasd be langyos vízbe, legalább 3-4 órára, de lehet egy éjszakára is. Szúrd le, add hozzá a vizet, a citromlevet és turmixold le teljesen krémesre. A garit a tejjel és az édesítővel keverd el, alacsony lángon kevergetve főzd teljesen sűrű krémmé, akkor jó, ha már szinte megáll benne a kanál. Hagyd langyosra hűlni, majd keverd össze a krémes kesudióval, a vaníliamagokkal,, a reszelt ritromhéjjal és az útifűmaghéjjal. Kóstold meg, ízlés szerint lehet még citromlevet, édesítőt adni hozzá. Tedd hűtőbe míg teljesen összeáll és formázható lesz a massza. Formázz diónyi kis gombócokat és forgasd meg darált mandulában/dióban/mákban, amiben szeretnéd. Hűtőben kell tárolni, bár nálunk nem kellett, mert azonnal elfogyott.
Az almát meghámozzuk és felvágjuk, vagy lereszeljük, egy tálba tesszük a lecsöpögtetett meggyel együtt, ráöntjük a citromlét és hagyjuk egy fél órát állni. Levet ereszt, ekkor le...
Elkészítési idő:A tejet meglangyosítjuk, és feloldjuk benne a kockacukrokat, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a libazsírral és a sóval. Ha felfutott az élesztő, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő:A szalalkálit 1 dl tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalóból nem túl kemény tésztát gyúrunk. 4 részre osztjuk, nagy gáztepsi mér...
Elkészítési idő:Lisztezett deszkán kb. 1 cm vékonyra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Kizsírozott tepsibe rakosgatjuk az olvasztott zsírban megforgatott fánkocskákat. Minden sort meg...
Elkészítési idő: