4 dl mandulatej (más paleo tej is jó)
10 dkg gari (cassava dara)
8 dkg erythritol (ízlés szerint)
15 dkg kesudió
0,8 dl víz
kb 6-7 ek. citromlé
1 vaníliarúd magjai
1 bio citrom reszelet héja
1 nagy ek. útifűmaghéj
A forgatáshoz:
darált mandula,kesudió, dió, mák, stb...
A kesudiót áztasd be langyos vízbe, legalább 3-4 órára, de lehet egy éjszakára is. Szúrd le, add hozzá a vizet, a citromlevet és turmixold le teljesen krémesre. A garit a tejjel és az édesítővel keverd el, alacsony lángon kevergetve főzd teljesen sűrű krémmé, akkor jó, ha már szinte megáll benne a kanál. Hagyd langyosra hűlni, majd keverd össze a krémes kesudióval, a vaníliamagokkal,, a reszelt ritromhéjjal és az útifűmaghéjjal. Kóstold meg, ízlés szerint lehet még citromlevet, édesítőt adni hozzá. Tedd hűtőbe míg teljesen összeáll és formázható lesz a massza. Formázz diónyi kis gombócokat és forgasd meg darált mandulában/dióban/mákban, amiben szeretnéd. Hűtőben kell tárolni, bár nálunk nem kellett, mert azonnal elfogyott.
Mindent jól össze keverünk egy keveset féltre teszünk a többit a kikent morzsával megszórt kuglóf formába öntünk - majd a félre tett masszába kevés kakaóport keverünk - a f...
Elkészítési idő: 30: a tojásokat egészben felverjük, simára keverjük az 1 bögre porcukorral, majd az olvasztott vajjal is. Adjuk hozzá a tejet, és a sütőporral elkevert réteslisztet. Egy 32 * 24 cm...
Elkészítési idő:A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A többi hozzávalót egy másik tálban összekeverjük, majd egy fakanállal hozzáforgatjuk óvatosan a tojáshabot is. Kisebb méretű, sütőpapír...
Elkészítési idő: 40 perc