4 dl mandulatej (más paleo tej is jó)
10 dkg gari (cassava dara)
8 dkg erythritol (ízlés szerint)
15 dkg kesudió
0,8 dl víz
kb 6-7 ek. citromlé
1 vaníliarúd magjai
1 bio citrom reszelet héja
1 nagy ek. útifűmaghéj
A forgatáshoz:
darált mandula,kesudió, dió, mák, stb...
A kesudiót áztasd be langyos vízbe, legalább 3-4 órára, de lehet egy éjszakára is. Szúrd le, add hozzá a vizet, a citromlevet és turmixold le teljesen krémesre. A garit a tejjel és az édesítővel keverd el, alacsony lángon kevergetve főzd teljesen sűrű krémmé, akkor jó, ha már szinte megáll benne a kanál. Hagyd langyosra hűlni, majd keverd össze a krémes kesudióval, a vaníliamagokkal,, a reszelt ritromhéjjal és az útifűmaghéjjal. Kóstold meg, ízlés szerint lehet még citromlevet, édesítőt adni hozzá. Tedd hűtőbe míg teljesen összeáll és formázható lesz a massza. Formázz diónyi kis gombócokat és forgasd meg darált mandulában/dióban/mákban, amiben szeretnéd. Hűtőben kell tárolni, bár nálunk nem kellett, mert azonnal elfogyott.
http://trollakonyhamban.blogspot.no/2016/02/hamis-turogomboc-egyszeruen-tojas.html
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik felét egy 20*33 cm-es tepsibe nyújtjuk. A töltelékhez a tojások fehérjét a cukrokkal keményre felverjük, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt keményre felverjük, hozzáadjuk a túrót, cukrot, vaníliás cukrot és a csomagolás szerint elkészített zselatint. Az áfonyát és szedret, kevés cukorral vagy mézzel összetör...
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral elkeverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a cukrot, és a tojásokat. A masszába belekeverjük a csokidarabokat, majd formába öntjük őket. Előmelegített sütő...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű