15 dkg vaj,
20 dkg cukor,
4 egész tojás,
5 dkg kakaó,
15 dkg liszt,
késhegynyi szalalkáli
finom barack- vagy málnalekvár
10 dkg cukor
2 dkg kakaó
A vajat 10 dkg porcukorral és a 3 kanál vízben feloldott kakaóval habosra kavarjuk. A 4 egész tojást 10 dkg cukorral habüstben a tűzhely szélén vagy gyenge gőz fölött felverjük, a tűzről levéve, addig verjük, amíg lehűl.
A 2 kikavart anyagot óvatosan összekeverjük, beleszitáljuk a lisztet, és adunk hozzá egy késhegynyi szalalkálit /szalagáré/. A tortát kerek formában, lassú tűznél kb. 40 percig sütjük.
Töltelék és bevonat: a kisült torta tetejét és oldalát még melegen megkenjük finom barack- vagy málnalekvárral. Ezután bevonjuk 10 dkg cukorból 2 dkg kakaóval főzött csokoládémázzal.
A lisztet elkeverem a cukrokkal, sóval, majd elmorzsolom benne a vajat. Hozzáadom a citromhéjat, a leszűrt citrom- vagy narancslevet és a tojások sárgáját. Gyors mozdulatokkal össz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat a liszttel gyors mozdulatokkal simára keverjük egy keverőtálban, majd fokozatosan felengedjük a tejjel és továbbra törekszünk arra, hogy sima palacsinta tésztát kapjunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉn már nem veszek boltba kész cukormázat a sütikre,,,tortákra. Magam készítem el, szerintem finomabb és olcsóbb is,,,az ár sem elhanyagolható a mai világban,,,igaz?A vízen kívül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztához egy tálba szórtam a száraz hozzávalókat. A vajat kb 1 cm-es darabokra vágva adtam hozzá, és kézzel összemorzsoltam a lisztes keverékkel. Egy 35×25 cm-es tepsit kivajaztam...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes