15 dkg vaj,
20 dkg cukor,
4 egész tojás,
5 dkg kakaó,
15 dkg liszt,
késhegynyi szalalkáli
finom barack- vagy málnalekvár
10 dkg cukor
2 dkg kakaó
A vajat 10 dkg porcukorral és a 3 kanál vízben feloldott kakaóval habosra kavarjuk. A 4 egész tojást 10 dkg cukorral habüstben a tűzhely szélén vagy gyenge gőz fölött felverjük, a tűzről levéve, addig verjük, amíg lehűl.
A 2 kikavart anyagot óvatosan összekeverjük, beleszitáljuk a lisztet, és adunk hozzá egy késhegynyi szalalkálit /szalagáré/. A tortát kerek formában, lassú tűznél kb. 40 percig sütjük.
Töltelék és bevonat: a kisült torta tetejét és oldalát még melegen megkenjük finom barack- vagy málnalekvárral. Ezután bevonjuk 10 dkg cukorból 2 dkg kakaóval főzött csokoládémázzal.
Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, ma...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait összegyúrjuk. Diónyi gombócokat formálunk belőle. Kissé meglapítva sütőlemezre rakjuk. 200 fokon, alsó-felső sütéssel 8-10 perc alatt megsütjük. Ezalatt elk...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tejet és a tejszínt tegyük fel főni a kókuszreszelékkel és a cukorral és vaníliával, majd forrás után adjuk hozzá a búzadarát. Keverjük el, majd rakjuk rá a fedőt, és hagyjuk pih...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta készítése: A tojásokat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel 10 perc alatt. A pudingport, a lisztet, a kakaóport és a sütőport elkeverjük, és a cukros toj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű