100 g puha vaj,
250 g liszt,
2 teáskanál sütőpor,
csipet só,
150 g cukor,
2 tojás,
1 citrom reszelt héja,
1 teáskanál vanília kivonat,
75 ml tej,
4 db. alma,
1 evőkanál barna cukor,
1/2 teáskanál fahéj
Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.
Keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót, puha vajat, cukrot, tojást, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot). Fokozatosan adjuk hozzá a tejet és keverjük szép simára.
Az almákat tisztítsuk meg, majd egy fél egy almát vágjunk kockákra, és keverjük a tésztához.
. A többi almát vágjuk fel vékony szeletekre. Öntsük a tésztát egy kivajazott, lisztezett kerek formába, majd körben rendezzük el a tetején az almákat Keverjük össze a barna cukrot a fahéjjal, és szórjuk rá a tetejére.Süssük 40-45 percig, amíg feljön, és szép, arany színű lesz.
Melegen és hidegen is finom.
A pitét langyosan szokták fogyasztani, ha forró egy kanál vanília fagyival is fogyasztható együtt.
A lisztet, a cukrot, a kakaóport, a szódabikarbónát, a sütőport és az instant kávéport összekeverjük. Az olajat, a tojást, a tejes-tejfölös keveréket, a vaníliakivonatot összekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat, kettőbe vesszük, kinyújtjuk - a nagyobbik lappal kibéleljük a tepsit, megszórjuk zsemlemorzsával. Erre jön a párolt alma, majd a másik tész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a meggy kivételével jól elkeverjük,egy keveset kiveszünk a masszából ...ebbe keverjük a kakaóport majd zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük ,majd a tetejére kanalazz...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűElőkészületek A langyos, cukrozott tejben futtassuk fel előre az élesztőt. A tojásokat vegyük ki a hűtőszekrényből, hogy felhasználásra szobahőmérsékletű legyen. Aranygalusk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű