- 20 dkg darát dió
- 10 dkg kókuszliszt
- 10 dkg lágy kókuszzsír
- 5 tojás
- 1 kk. szódabikarbóna
- 1 csipet só
töltelék:
- 8 db közepes alma (lereszelve)
- 8 dkg eritrit
- 1 ek. őrölt fahéj
- 1tk. őrölt szegfűszeg
- 1 kk. vaníliaőrlemény
- 1 bio citrom reszelt héja
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Ha túl ragacsos a tészta kevés kókuszlisztet még tehetünk hozzá. A tésztát két egyenlő részre vágjuk, majd mindkét részt sütőtepsi nagyságúra, kb. 0,5 cm vékonyra nyújtsuk ki két sütőpapír között, hogy ne ragadjon le.
Ha ezzel elkészültünk, a tészták pihenjenek.
Közben elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat egy edénybe tesszük, alaposan összeforgatjuk, majd 15 percre feltesszük főzni. Ezáltal a felesleges nedvesség elillan.
Ha elkészültünk a töltelékkel, akkor az egyik tésztánkat a sütőpapíron hagyva a tepsibe helyezzük. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket, majd a másik kinyújtott tésztával fedjük a tetejét. Az almás pite sütés hagyományaihoz híven egy villa segítségével megszúrkáljuk a tészta tetejét és egy felvert tojással megkenjük.
180°C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük a piténket. Ha elkészült, megvárjuk, míg langyosra hűl, kockákra vágjuk, majd porrá őrölt eritritet szitálunk a tetejére.
A cukrot és a vajat jól kikeverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük a sütőport,a lisztet,a felaprított csokit és a meggyet. Formába töltjük, és 180 fokon megsüt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA grízt, a cukrot és a vaníliát tegyük egy tálba és adjuk hozzá a vizet, keverjük össze és tegyük legalább 1 órára a hűtőbe. Mikor kiveszed a hűtőből, keverd hozzá a kakaót és az...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA rebarbarát megtisztítjuk, feldaraboljuk 2-3 dkg eritrittel és 1 kávéskanálnyi fahéjjal ízesítjük. A zsírt az eritrittel habosra keverjük, majd a tojás sárgákkal és utána belead...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűPiskóta elkészítése: A tojásfehérjéket a cukorral keményre felvertem,hozzá adtam a tojássárgákat,jól kidolgoztam. A lisztet a sütőporral összekevertem és a masszába óvatosan be...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű