- 20 dkg darát dió
- 10 dkg kókuszliszt
- 10 dkg lágy kókuszzsír
- 5 tojás
- 1 kk. szódabikarbóna
- 1 csipet só
töltelék:
- 8 db közepes alma (lereszelve)
- 8 dkg eritrit
- 1 ek. őrölt fahéj
- 1tk. őrölt szegfűszeg
- 1 kk. vaníliaőrlemény
- 1 bio citrom reszelt héja
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Ha túl ragacsos a tészta kevés kókuszlisztet még tehetünk hozzá. A tésztát két egyenlő részre vágjuk, majd mindkét részt sütőtepsi nagyságúra, kb. 0,5 cm vékonyra nyújtsuk ki két sütőpapír között, hogy ne ragadjon le.
Ha ezzel elkészültünk, a tészták pihenjenek.
Közben elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat egy edénybe tesszük, alaposan összeforgatjuk, majd 15 percre feltesszük főzni. Ezáltal a felesleges nedvesség elillan.
Ha elkészültünk a töltelékkel, akkor az egyik tésztánkat a sütőpapíron hagyva a tepsibe helyezzük. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket, majd a másik kinyújtott tésztával fedjük a tetejét. Az almás pite sütés hagyományaihoz híven egy villa segítségével megszúrkáljuk a tészta tetejét és egy felvert tojással megkenjük.
180°C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük a piténket. Ha elkészült, megvárjuk, míg langyosra hűl, kockákra vágjuk, majd porrá őrölt eritritet szitálunk a tetejére.
A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat a felvert tojásfehérjét és a lisztet. Kivajazott lisztes sütőformába tesszük. 3 percig 180 fok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához kimérjük a hozzávalókat. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, cukrot, majd belemorzsoljuk a vajat. Morzsaszerű állagot kell kapnunk- Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját és a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A töltelékhez összekeverjük a porcukrot a fahéjjal és reszelt narancshéjjal. A leveles tésztát elővesszük a hűtőből, 10-15 percig szobahőmérsékle...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű