este összetrutyizni:
35 dkg liszt
25 dkg margarin
diónyi zsír
1 csipet só
2 dl tejföl
éjszakára be a hűtőbe.
másnap lisztes deszkán kinyújtani (3-4 mm)
kivágni, tekerni, tölteni, formázni stb.
porcukorba még forrón beleforgatni, attól lesz olyan hóóós a kifli
A tésztához a cukrot, a lisztet, a darált diót és a fahéjat kimérjük egy tálba, majd a kockára vágott hideg vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk a tésztát, amib...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAprítógépben először a zabot apróra aprítjuk majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és addig aprítjuk míg egy ragacsos masszát nem kapunk, ha nem áll össze adjunk még hozzá datolyát....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesKészítsük el a tésztát, verjük fel a tojásokat a csipet sóval, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliaaromát, az olajat és a tejet. A lisztben keverjük el a sütőport, majd adjuk ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű