50 dkg háztartási keksz
5 dkg marcipán
6 evőkanál porcukor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
15 dkg vaj
3 evőkanál tejszínhab
0,5 dl langyos tej
A felső réteghez:
20 dkg marcipán
A tetejére:
15 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a szoba-hőmérsékletű vajat és a tejszínhabot, majd robotgéppel összedolgozzuk. A kakaót elkeverjük a tejjel és ezt is hozzáöntjük, ismét összedolgozzuk robotgéppel. A marcipánt apró darabokra törjük és belekeverjük, majd az egészet alufóliával kibélelt sütőformába tesszük és lehűtjük. A 20 dkg marcipánt felvagdossuk és elsimítjuk a kekszes alap tetején. Közben felolvasszuk a csokoládét és belekeverjük a vajat, a marcipános réteg tetejére öntjük és hűtőbe tesszük amíg megszilárdul és szeletelhetjük.
A szárított gyümölcsöket vágjuk apró darabokra. Keverjük össze a mazsolával, a dióval, és locsoljuk meg a rummal. Tegyük félre állni. A margarint keverjük habosra a cukorral és az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint a mézzel felolvasztom. A hozzávalókat egy tálban vegyítem, és ráöntöm a felolvasztott margarint a zabpelyhes keverékre. Sűrű masszává keverem, és vizes kézzel gombócoka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos tejjel megfuttatjuk. Egy tálba beletesszük a kétféle lisztet, a csipet sót, majd összekeverjük. A közepébe mélyedést formálunk, beleöntjük a villával felvert...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Omlós tésztát készítünk a hozzávalókból, betesszük a hűtőbe 1-2 órára. Ezután kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra és kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral béle...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes