menu

Családireceptkönyv.hu

Grízes-mézes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Recept (a tepsim 28x35 cm-es): 2 egész tojást, 3 evőkanál mézet, 4,5 dkg zsírt, 1,5 evőkanál szódabikarbónát, 4 evőkanál tejet és 24 dkg kristálycukrot lassú tűznél folyamatosan keverve forralunk, míg karamell színű és habos lesz. Ezután hozzáadunk 72 dkg lisztet, még a tűzön összekeverjük, majd levéve kézzel összeállítjuk a tésztát. Négy lapot sütünk belőle. Egy-egy lapot 6-7 percig sütünk 180 fokon, a tepsi hátulján. Krém: 6 dl tejben megfőzünk 5 evőkanál búzadarát 2 vaníliás cukorral, majd teljesen kihűtjük. 30 dkg Ramát kikeverünk 20 dkg porcukorral, majd hozzáadjuk a tejbegrízt. A süteményt betöltjük: lap--krém-lap-baracklekvár-lap-krém-lap-csokimáz. Szeletelés előtt 1 éjszakát pihenjen.

Grízes-mézes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Jelena csokis süti
Jelena csokis süti

A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a kristálycukrot, a tojásokat, az olvasztott csokit és a rumot, majd tovább keverjük. Közben a lisztet a sütőporral elkeverjük és a tejjel egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Recept
Diós-mákos beigli, ahogyan még nagymamám készítette
Diós-mákos beigli, ahogyan még nagymamám készítette

Elkészítés A lisztet a cukorral, sóval, zsiradékkal elmorzsoljuk, az élesztőt kevés langyos tejben feloldjuk és az egészet megfelelő mennyiségű tejjel összegyúrjuk. A tésztának...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
Rétes / túrós
Rétes / túrós

tepsi méret 20 x 35 cm.Vajjal kikenni alját, oldalát is. A tepsi aljára 2 lapot használtam ketté lettek hajtva/4 réteg/ Olvasztott vajjal megkenni minden lapot. Aztán jön a túr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Túróhabos szelet
Túróhabos szelet

A hozzávalókat összedolgozzuk, kikent tepsiben, közép meleg sütőben félig megsütjük. Rátesszük a túrótölteléket és a tojáshabot és készre sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk