Recept (a tepsim 28x35 cm-es): 2 egész tojást, 3 evőkanál mézet, 4,5 dkg zsírt, 1,5 evőkanál szódabikarbónát, 4 evőkanál tejet és 24 dkg kristálycukrot lassú tűznél folyamatosan keverve forralunk, míg karamell színű és habos lesz. Ezután hozzáadunk 72 dkg lisztet, még a tűzön összekeverjük, majd levéve kézzel összeállítjuk a tésztát. Négy lapot sütünk belőle. Egy-egy lapot 6-7 percig sütünk 180 fokon, a tepsi hátulján. Krém: 6 dl tejben megfőzünk 5 evőkanál búzadarát 2 vaníliás cukorral, majd teljesen kihűtjük. 30 dkg Ramát kikeverünk 20 dkg porcukorral, majd hozzáadjuk a tejbegrízt. A süteményt betöltjük: lap--krém-lap-baracklekvár-lap-krém-lap-csokimáz. Szeletelés előtt 1 éjszakát pihenjen.
Előmelegítjük a sütőt 190 fokra (5-ös fokozat gázsütőn), egy kb. 20x25 cm-es tepsit vékonyan kiolajozunk, rásimítjuk a sütőpapírt, és a tetejét is megkenjük kicsit. A tojásfehérj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingport megfőzzük és hozzá adjuk meggyet, majd ki hűtjük. A tészta hozzávalóiból annyi tejföllel amit kíván egynemű tésztát gyúrunk.Gyors mozdulatokkal dolgozzunk, hogy a z...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA cukrot tálba tesszük, megnedvesítjük 4 kanál hideg vízzel, hozzátesszük a tojássárgákat, és habverővel addig kavarjuk, míg egészen sűrű, habos lesz. A tojásfehérjéket 4 kanál v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRugalmas tésztát gyúrunk, 4 lapot sütünk. (tepsi méret kb. 24×39 cm) Krémhez a tejben elkeverjük a lisztet és sűrű péppé főzzük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű