Az alaphoz
25 dkg háztartási keksz (szögletes)
Az áztatáshoz
1.5 dl tej
2 ek cukor
0.5 dl rum (vagy 1 ek rumaroma)
0.5 dl kávé
A krémhez
3 csomag karamellás pudingpor (főzős)
1 l tej
0.5 dl növényi tejszín
132 g csokoládé (4 nagy Sportszelet)
A háztartási kekszet édesített tej és kávé vagy rum (rumaroma) keverékében beáztatjuk, ügyelve, hogy ne ázzon szét!
Majd egy közepes méretű, magas falú tepsit kirakunk vele úgy, hogy mindenhol fedje a tepsi alját.
A karamellás pudingport kevés hideg tejben elkeverjük, ízesítjük cukorral, és a többi tejben felfőzzük, hogy jó sűrű legyen (a zacskón olvasható utasítás szerint járunk el), és még forrón a kekszre öntjük.
A fél l Hulalát habbá verjük, és a 3/4 részét a karamellpuding tetejére tesszük, ha már kihűlt a pudingkrém.
A maradék Hulalába beletesszük a Sport szeleteket felolvasztva. (A csokit mikróban olvaszthatjuk fel, de figyeljünk, kevés idő kell neki, mert karamellizálódik.) Ez kerül a tetejére.
Hűtőbe tesszük, másnap fogyasztható.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A vajat és a csokit apró darabokra vágjuk, vízgőz fölött egyszerre felolvasztjuk. A tojás sárgákat összekeverjük a mandulaliszttel és a xilittel va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverd össze a tejet a pudingporral. Verd habbá a tejszínt és óvatosan forgasd a krémbe. Oszd 3 részre a kekszet és az első adagot rakd sorba az üvegtál aljára és kend rá a h...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűtu je recept, podla ktoreho som robila.... trosku upraveny. robila som z 8 bielkov / samozrejme, ze aj jedno mascarpone viac aj slahacky som pridala/,aby korpusy boli trosku vas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, a tojást a többi folyadékkal enyhén felverjük. Hozzáadjuk a száraz anyagok keverékét, majd sütőpapírral bélelt 25 x 25 centis torta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű