50 dkg liszt
50 dkg cukor
50 dkg alma (reszelt)
3 egész tojás
2 dl olaj
1 tk szodabikarbona
1 cs vaníliás cukor
4-5 ek darált dió
Csipet só
Ki merjük a lisztet egy nagyobb tálban, bele tesszük a szodabikarbonát, a vaníliás cukrot, a darált diót és a csipet sót. A tojásokat összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztes keverékhez az olajjal együtt. Robot géppel összedolgozzuk és végül a lereszelt almákat is hozzá keverjük.
Elő melegített sütőben, 170 fokon megsütjük, sütő formától függően kb 20-60 percen keresztül. Tű probával ellenőrizzük.
Még finomabb ha a lereszelt almákhoz egy kis fahéjat adunk, s össze forgatjuk, a tetejére pedig gyümölcs darabokat szórunk.
1. A tésztához forró tejben felfuttatjuk a szalalkálit, hozzáadjuk a kétféle lisztet, a zsírt, a porcukrot, a tojást, a mézet, és összegyúrjuk annyi tejet adva hozzá, hogy könnyen...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz elkészítés kissé időigényes, de nagyon egyszerű. A margarin kivételével a hozzávalókat feltesszük főzni egy magasabb falú edényben, és kis lángon néha megkeverve körülbelül másf...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA szobahőmérsékletű vajat habosítjuk egy robotgép segítségével. Hozzáadjuk a porcukrot és a tojásokat, majd ezekkel is keverjük egy kicsit. Végül hozzátesszük a mandulalisztet, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes